Europoje – didžiausias prieglobsčio prašytojų skaičius nuo pandemijos pradžios

Liepos mėnesį Europos Sąjungoje, Norvegijoje ir Šveicarijoje buvo pateikta apie 45 tūkst. prieglobsčio prašymų, t. y. daugiausiai nuo koronaviruso krizės pradžios.

 Liepos mėnesį Europos Sąjungoje, Norvegijoje ir Šveicarijoje buvo pateikta apie 45 tūkst. prieglobsčio prašymų (asociatyvi nuotr.)<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Liepos mėnesį Europos Sąjungoje, Norvegijoje ir Šveicarijoje buvo pateikta apie 45 tūkst. prieglobsčio prašymų (asociatyvi nuotr.)<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2021, 2:59 PM

Tokius preliminarius duomenis ketvirtadienį paskelbė Europos prieglobsčio paramos biuras (EASO). Birželio mėnesį apsaugos statuso prašė apie 40 600 žmonių.

Maltoje įsikūrusi agentūra apskaičiavo, kad ypač padaugėjo prašymų iš Afganistano. Mėnesį iki šalies pasidavimo radikalaus islamistinio Talibano kontrolei ir dramatiškų evakuacijos savaičių jų buvo apie 7 300. Birželį prieglobsčio ES, Norvegijoje ir Šveicarijoje paprašė 6 000 afganų.

EASO duomenimis, daugiausia prašymų (apie 8 500) ir toliau gaunama iš Sirijos. Tačiau nuo 2020 metų gruodžio skirtumas tarp atvykėlių iš Sirijos ir Afganistano sparčiai mažėja.

Iš maždaug 45 tūkst. prieglobsčio prašytojų 2 200 buvo nelydimi nepilnamečiai. Duomenys rodo, kad net 1 200 iš jų atvyko iš Afganistano. Nelydimų nepilnamečių prašymų tokiais kiekiais nebuvo registruojama nuo 2016 metų lapkričio.

Nors prašymų iš daugelio šalių skaičius išaugo, mažiau jų buvo gauta iš kai kurių Šiaurės ir Vakarų Afrikos valstybių, įskaitant Malį. Iš ten liepos mėn. gautų prašymų skaičius labai sumažėjo – apie 570 prašymų, palyginti su maždaug 1 000 birželio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.