Dėl Afganistano krizės atsistatydina Nyderlandų gynybos ministrė

Nyderlandų gynybos ministrė Ank Bijleveld penktadienį atsistatydino dėl savo darbo per chaotišką evakuaciją iš krizės ištikto Afganistano, išvakarėse dėl tos pačios priežasties iš pareigų pasitraukus ir olandų užsienio reikalų ministrei.

 Dėl Afganistano krizės atsistatydina Nyderlandų gynybos ministrė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dėl Afganistano krizės atsistatydina Nyderlandų gynybos ministrė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 4:58 PM, atnaujinta Sep 17, 2021, 4:59 PM

„Informavau savo partiją ir ministrą pirmininką, kad prašysiu karaliaus priimti mano atsistatydinimą“, – žurnalistams sakė A. Bijleveld, parlamentui formaliai papeikus ją dėl vyriausybės atsako į krizę.

Parlamentas priėmė pasiūlymą pareikšti vyriausybei kritiką dėl to, kad nepavyko evakuoti kai kurių afganistaniečių ir pastebėti ženklų, pranašavusių Talibano atėjimą į valdžią Afganistane.

Nyderlandų diplomatijos vadovė Sigrid Kaag atsistatydino kitą dieną po to, kai Jungtinėje Karalystėje iš užsienio reikalų sekretoriaus posto į kitas pareigas buvo perkeltas Dominicas Raabas – taip pat dėl reakcijos į padėtį Afganistane.

Nyderlandai paskutinėmis chaotiškomis dienomis prieš JAV pasitraukimą iš Afganistano evakavo per 1,5 tūkst. žmonių – Nyderlandų piliečių ir afganistaniečių.

Tačiau daug afganistaniečių, turėjusių teisę išvykti, įskaitant 22 vertėjus, buvo palikti, nors parlamentarai jau prieš kelis mėnesius ragino juos evakuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.