JAV ir Ukraina surengs bendras karines pratybas: „Svarbus žingsnis NATO link“

JAV ir Ukraina kitą savaitę Ukrainos vakaruose pradės bendras karines pratybas, ketvirtadienį agentūra „Reuters“ citavo ukrainiečių ginkluotųjų pajėgų Generalinį štabą.

 JAV ir Ukraina kitą savaitę Ukrainos vakaruose pradės bendras karines pratybas, jos truks iki spalio 1 d.<br> AP/Scanpix nuotr.
 JAV ir Ukraina kitą savaitę Ukrainos vakaruose pradės bendras karines pratybas, jos truks iki spalio 1 d.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 12:43 PM, atnaujinta Sep 17, 2021, 1:19 PM

Apie tai pranešama ką tik pasibaigus didelio masto bendroms Rusijos ir Baltarusijos karinėms pratyboms „Zapad 2021“, kurios sukėlė kaimyninių šalių nerimą.

Ukraina teigė, kad pratybose „Rapid Trident 2021“ dalyvaus 6 tūkst. karių iš 15 šalių, įskaitant Ukrainą, Jungtines Valstijas ir kitas NATO nares. Jos truks iki spalio 1 d.

„Pagrindinis tikslas yra pasiruošti bendriems daugiašalių pajėgų veiksmams koalicijos operacijų metu“, – sakoma pranešime.

Ukraina pratybas su savo sąjungininkėmis Vakaruose laiko svarbiu žingsniu narystės NATO link ir mano, kad narystė kariniame aljanse sustiprintų šalies pasipriešinimą Rusijos agresijai.

Kijevo santykiai su Maskva pablogėjo 2014 m., kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir parėmė prorusiškus separatistus Ukrainos Donbaso regione. Jau septynerius metus trunkantis karinis konfliktas iki šiol pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. gyvybių.

Ukrainos santykiai su Baltarusija taip pat pablogėjo, kai Kijevas įvardijo pastarojoje šalyje 2020 m. vykusius prezidento rinkimus nei laisvais, nei sąžiningais ir pasmerkė smurtą prieš protestuotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.