JAV atveria sienas keliautojams iš užsienio

Jungtinės Valstijos atšauks pusantrų metų galiojusį kelionių draudimą ir į šalį įsileis visus nuo COVID-19 pasiskiepijusius, testuotus asmenis, pirmadienį pranešė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

Vilniaus oro uostas, pirmas skrydis, karantinas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus oro uostas, pirmas skrydis, karantinas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 6:14 PM

Baltųjų rūmų atsako į COVID-19 krizę komandos vadovas Jeffrey Zientsas informavo, kad naujas „nuoseklusis požiūris“ turėtų įsigalioti „lapkričio pradžioje“.

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo per pirmąjį COVID-19 pandemijos protrūkį įvestų suvaržymų švelninimas žymi reikšmingą pasikeitimą Joe Bideno administracijos politikoje tvyrant įtampai JAV santykiuose su Europos partnerėmis.

Naujienų apie kelionių apribojimų švelninimą anksčiau pranešė „Financial Times“ ir CNN.

Šiuo metu į JAV iš daugumos Europos šalių įleidžiami tik JAV piliečiai, teisę gyventi šalyje arba specialią vizą turintys užsieniečiai.

Šis suvaržymas erzino ES ir Jungtinės Karalystės pareigūnus. Pirmadienį Europos Sąjunga rekomendavo valstybėms narėms įvesti suvaržymus atvykėliams iš Amerikos, kurie anksčiau pasiskiepiję galėjo laisvai patekti į Bendriją.

Baltieji rūmai apie įvažiavimo į JAV pakeitimus pranešė Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos Niujorke išvakarėse.

Be to, šiuo metu Vašingtono ir Paryžiaus santykiai įtempti po netikėto Australijos pranešimo, kad šalis pirks JAV branduolinius povandeninius laivus, atsisakydama ankstesnės Prancūzijos sutarties dėl įprastai varomų povandeninių laivų pirkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.