Svajonių kelionė pavirto kraupiu trileriu: teisingumo tikisi milijonai žmonių

FTB patvirtino, kad sekmadienį Vajomingo nacionaliniame parke rastas negyvas kūnas priklausė be žinios dingusiai keliautojai, socialinių tinklų įžymybei Gabby Petito.

 FTB patvirtino, kad Vajomingo nacionaliniame parke rastas negyvas kūnas priklausė be žinios dingusiai keliautojai, socialinių tinklų įžymybei Gabby Petito.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 FTB patvirtino, kad Vajomingo nacionaliniame parke rastas negyvas kūnas priklausė be žinios dingusiai keliautojai, socialinių tinklų įžymybei Gabby Petito.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Brian Laundrie ir Gabby Petito.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Brian Laundrie ir Gabby Petito.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Policijos nufilmuotoje vaizdo medžiagoje buvo matyti, kaip G.Petito verkia ir skundžiasi savo emocine sveikata.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Policijos nufilmuotoje vaizdo medžiagoje buvo matyti, kaip G.Petito verkia ir skundžiasi savo emocine sveikata.<br> AP/Scanpix nuotr.
 FTB Agentai iš namų išsinešė kelias dėžes daiktų bei nusitempė sidabrinės spalvos „Ford Mustang“ automobilį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 FTB Agentai iš namų išsinešė kelias dėžes daiktų bei nusitempė sidabrinės spalvos „Ford Mustang“ automobilį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 FTB Agentai iš J.Laundrie namų išsinešė kelias dėžes daiktų bei nusitempė sidabrinės spalvos „Ford Mustang“ automobilį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 FTB Agentai iš J.Laundrie namų išsinešė kelias dėžes daiktų bei nusitempė sidabrinės spalvos „Ford Mustang“ automobilį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-09-22 22:00, atnaujinta 2021-09-23 15:28

Prieš įvykstant tragedijai, 22-ejų G.Petito su 23-ejų sužadėtiniu Brianu Laundrie lankėsi Grand Tetono nacionaliniame parke.

Šiuo metu B.Laundrie, kurio buvimo vieta nežinoma, yra ieškomas policijos. Byloje pastarasis yra laikomas įtariamuoju, tačiau kol kas jokie kaltinimai jam išsakyti nebuvo.

Remiantis teismo medicinos eksperto pirmine išvada, tai buvo žmogžudystė, bet išsamūs kūno skrodimo duomenys kol kas neskelbiami.

„Tetono apygardos teismo medicinos ekspertas dr. Brentas Blue patvirtino, kad palaikai – Gabrielle Venoros Petito... Koronerio B.Blue sprendimas numatė, kad mirties priežastis yra žmogžudystė“, – „Twitter“ platformoje rašė FTB Denverio biuras.

Paskutinės aukos žinutės

Rugsėjo 19 d. G.Petito „Youtube“ kanale buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip pora šypsosi, bučiuojasi ir bėgioja paplūdimyje. Jį peržiūrėjo daugiau nei 3,2 mln. žmonių.

Reguliarūs poros pranešimai socialiniame tinkle „Instagram“ staiga nutrūko rugpjūčio pabaigoje.

G.Petito advokato Ricko Staffordo teigimu, mergina rugpjūčio 24 d. paskambino savo mamai, pasakyti, kad išvyksta iš Jutos ir keliauja į Tetono kalnų grandinę Vajominge.

Jos motina Nicole Schmidt sakė „CBS New York“, kad su dukra paprastai kalbėdavosi tris kartus per savaitę.

Rugpjūčio 25 d. G.Petito paskelbė paskutinę nuotrauką savo „Instagram“ paskyroje su keistu prierašu „Laimingo Helovino“, tačiau aiškių detalių apie galimą jos buvimo vietą nuotraukoje nesimatė.

Paskutinėje artimiesiems išsiųstoje žinutėje mergina rašė: „Josemityje nėra ryšio“, nurodant į Josemičio nacionalinį parką Kalifornijoje. Tačiau N.Schmidt sakė abejojanti, ar pranešimą tikrai siuntė jos dukra.

Tragedijos užuomazga

Jauna pora turistiniu automobiliu planavo keliauti po šalį keturis mėnesius, tačiau praėjus kelioms savaitėms, rusgėjo 1 d. B.Laundrie tuo pačiu baltu furgonu parvažiavo namo į Floridą.

Įtarimų sukėlė tai, kad vaikinas namo grįžo vienas. Be to, parvykęs B.Laundrie apie savo sužadėtinės dingimą nepranešė nei jos artimiesiems, nei policijai.

G.Petito šeima į teisėsaugą kreipėsi praėjus dešimčiai dienų po B.Laundrie sugrįžimo.

Po paieškos, kuri sulaukė milžiniško visuomenės susidomėjimo, rugsėjo 19 d. Vajomingo Grand Tetono nacionaliniame parke pareigūnai aptiko negyvą žmogaus kūną, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo G.Petito.

Kelias savaites prieš tai Jutos valstijoje esančio Maobo miesto policija buvo iškviesta į tariamą smurto artimoje aplinkoje incidentą.

Policijos pareigūnų segėtomis vaizdo kameromis nufilmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip G.Petito verkia ir skundžiasi savo emocine sveikata. B.Laundrie tikino, kad anksčiau tą dieną, tarp poros kilus ginčui, G.Petito prarado savitvardą ir kelis kartus jam smogė. Tai patvirtino ir pati mergina.

Vis dėlto kaltinimų dėl incidento nepareiškė nei viena pusė. Pareigūnai rekomendavo porai atvėsinti emocijas praleidžiant naktį atskirai. Kas nutiko toliau – neaišku iki šiol.

Dar viena mįslė

Netrukus it skradžiai žemę prasmego ir B.Laundrie. Vaikino artimieji pranešė apie jo dingimą savaitgalį. Jie tvirtino, kad rugsėjo 14 d. jis išėjo į žygį ir daugiau negrįžo. Prieš išvykdamas B.Laundrie su tyrėjais kalbėtis atsisakė.

Vyro paieška buvo sukoncentruota į 24 tūkst. akrų (9,7 tūkst. hektarų) ploto gamtos draustinį netoli jo namų Floridos mieste Nort Porte. B.Laundrie šeima mano, kad jis galėjo išeiti būtent į šią vietą.

Paieškoje, kuri, anot policijos atstovų, yra sudėtinga dėl nelygaus ir pelkėto vietovės reljefo, naudojami šunys, dronai bei visureigiai automobiliai.

Taip pat policija tiria šimtus žmonių pranešimų apie skirtingose vietose tariamai pastebėtą B.Laundrie, įskaitant daugiau nei dešimtį vietų Alabamoje, besiribojančioje su Floridos valstija.

Pirmadienį tyrėjai Laundrie šeimos namuose atliko kratą. FTB Agentai iš namų išsinešė kelias dėžes daiktų bei nusitempė sidabrinės spalvos „Ford Mustang“ automobilį.

Byla sukrėtė visuomenę ir prikaustė neįtikėtino skaičiaus žmonių dėmesį. Socialiniuose tinkluose „Instagram“, „TikTok“ bei „Twitter“ buvo sukurtos paskyros, stebinčios ir skelbiančios naujausias šio trilerio detales. Susidomėję bylos sekėjai internete pradėjo tam tikrą socialinį judėjimą, kuriuo reikalaujama teisingumo žuvusios keliautojos atžvilgiu.

Antradienio duomenimis, vien „TikTok“ platformoje paskelbti įrašai, paženklinti žyme „GabbyPetito“, sulaukė daugiau nei 650 mln. peržiūrų.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.