Afganistano Herato miesto centrinėje aikštėje pakabintas lavonas

Talibanas vakarinėje Afganistano dalyje įsikūrusio Herato miesto centrinėje aikštėje ant krano pakabino lavoną, šeštadienį pranešė kraupaus reginio, atspindinčio šio islamistų judėjimo ketinimus grįžti prie kai kurių savo naudotų barbariškų metodų, liudininkas.

 Afganistano Herato miesto centrinėje aikštėje pakabintas lavonas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Afganistano Herato miesto centrinėje aikštėje pakabintas lavonas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-25 16:43

Aikštės pakraštyse veikiančiai vaistinei vadovaujantis Waziras Ahmadas Seddiqi teigė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad į aikštę buvo atvežti keturi žmonių kūnai, iš jų trys nugabenti viešai demonstruoti kitose miesto aikštėse.

Pasak gyventojo, Talibanas aikštėje paskelbė, kad keturi žuvusieji buvo sugauti dalyvaujant pagrobime ir nukauti policijos. Iš karto nebuvo aišku, ar jie žuvo per susišaudymą su policija, ar kai jau buvo sučiupti.

Talibanas neskubėjo paskelbti savo komentarų.

Mula Nooruddinas Turabi – vienas Talibano įkūrėjų, per ankstesnį šio judėjimo valdymą Afganistane buvęs vienas pagrindinių islamo teisės griežtojo kurso sergėtojų – šią savaitę sakė „The Associated Press“, kad judėjimas grįš prie egzekucijų ir galūnių kapojimo, nors galbūt šios bausmės nebus vykdomos viešai.

Kai rugpjūčio 15 dieną Talibanas užėmė Kabulą ir perėmė kontrolę visoje šalyje, afganistaniečiai ir pasaulis stebi, ar judėjimas grįš prie dešimtojo dešimtmečio pabaigoje naudotų valdymo metodų.

Grupuotės lyderiai laikosi itin konservatyvios ir griežtos pasaulėžiūros, bet neatsisako neatsisako ir technologinių naujovių, pavyzdžiui, vaizdo įrangos ir mobiliųjų telefonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.