Afganistano eksprezidentas ragina pasaulį palaikyti iš šalies jį išvariusį Talibaną

Buvęs Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani, pabėgęs iš šalies praėjusį mėnesį Talibanui užėmus Kabulą, paragino tarptautinę bendriją palaikyti talibų vyriausybę.

 Ashrafas Ghani, pabėgęs iš šalies praėjusį mėnesį Talibanui užėmus Kabulą, paragino tarptautinę bendriją palaikyti talibų vyriausybę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ashrafas Ghani, pabėgęs iš šalies praėjusį mėnesį Talibanui užėmus Kabulą, paragino tarptautinę bendriją palaikyti talibų vyriausybę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 1:32 PM

„Tarptautinė bendrija turi bendradarbiauti su dabartine vyriausybe ir neatstumti Afganistano žmonių“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A. Ghani.

„Tenka konstatuoti liūdną faktą, kad mes ir mūsų buvęs ministrų kabinetas neturime nė procento valdžios Afganistane, tačiau kai kurie buvę pasiuntiniai ir kai kurių šalių atstovai dalyvaudami tarptautiniuose susitikimuose siekia savo asmeninių tikslų ir kursto naują krizę šalyje. Teisiškai jie negali atstovauti Afganistano žmonėms ir vyriausybei“, – pabrėžė eksprezidentas.

Talibams rugpjūčio 15 dieną užėmus Kabulą ir nuvertus provakarietišką vyriausybę, pasaulis atvėrė bendravimo kanalus su griežtojo kurso judėjimu, bet leido suprasti, kad šis žingsnis netolygus jo pripažinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.