Talibanas ėmėsi naujų represijų: Helmando kirpėjams uždraudė skusti barzdas

Talibanas uždraudė kirpėjams Afganistano Helmando provincijoje skusti ar kirpti barzdas, nes tai pažeidžia jų islamo teisės aiškinimą, pranešė BBC. Kiekvienas, pažeidęs taisyklę, bus nubaustas, sako Talibano religinė policija.

 Talibanas uždraudė kirpėjams Afganistano Helmando provincijoje skusti ar kirpti barzdas (asociatyvi nuotr.).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Talibanas uždraudė kirpėjams Afganistano Helmando provincijoje skusti ar kirpti barzdas (asociatyvi nuotr.).<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-27 10:50

Kai kurie sostinės Kabulo kirpėjai sakė taip pat gavę panašius nurodymus.

Instrukcija rodo, kad grįžtama prie griežtų praeities valdymo sprendimų, nepaisant pažadų taikyti švelnesnes valdymo formas. Nuo praėjusio mėnesio, kai perėmė valdžią, Talibanas vykdo griežtas bausmes oponentams. Šeštadienį grupuotės kovotojai nušovė keturis įtariamus grobikus, jų kūnai buvo pakabinti Herato provincijos gatvėse.

Pranešime kirpykloms pietinėje Helmando provincijoje talibai perspėjo, kad kirpėjai privalo laikytis šariato įstatymų šukuosenoms ir barzdoms. „Niekas neturi teisės skustis“, – rašoma pranešime, kurį matė BBC. „Kovotojai nuolat ateina ir liepia mums nekirpti barzdų, – sakė vienas kirpėjas Kabule. – Vienas jų man sakė, kad jie gali pasiųsti slaptus inspektorius mus pagauti“.

Kitas kirpėjas, vadovaujantis vienam didžiausių miesto salonų, sakė, kad kažkas, prisistatęs vyriausybės pareigūnu, jam paskambino ir nurodė „liautis sekti amerikietišku stiliumi“ ir niekam neskusti bei nekarpyti barzdos.

Per pirmąjį Talibano valdymo laikotarpį 1996–2001 m. griežtos linijos islamistai buvo uždraudę puošnias šukuosenas ir reikalavo, kad vyrai augintų barzdas. Tačiau nuo to laiko išpopuliarėjo švariai nuskusti veidai, daugelis afganų ėjo į salonus darytis madingų kirpimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?