A. Lukašenka prabilo apie naują Baltarusijos Konstituciją: referendumas įvyks ne vėliau kaip 2022 m.

Buvo baigti naujosios Baltarusijos konstitucijos versijos darbai, šį rytą nurodė Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka.

A.Lukašenka pažymėjo, kad vienas iš svarbių Konstitucinės komisijos pasiūlymų yra susijęs su Baltarusijos politine sistema.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka pažymėjo, kad vienas iš svarbių Konstitucinės komisijos pasiūlymų yra susijęs su Baltarusijos politine sistema.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 12:38 PM

Išplėstinėje sesijoje autokratinis šalies lyderis peržiūrėjo preliminarius Konstitucinės komisijos darbo rezultatus, praneša Baltarusijos naujienų agentūra „BelTA“.

„Keletas mėnesių sunkaus darbo, karštos diskusijos ir ginčai baigėsi. Į mūsų raginimą dalyvauti kuriant naują pagrindinio įstatymo versiją atsiliepė daugybė žmonių, įskaitant visuomenines asociacijas.“

Nors ir pripažinęs, jog naujoji konstitucija turi trūkumų ir probleminių klausimų, A.Lukašenka tikino: „referendumas dėl naujos Baltarusijos Konstitucijos redakcijos įvyks ne vėliau kaip 2022 m.“

A.Lukašenka pažymėjo, kad vienas iš svarbių Konstitucinės komisijos pasiūlymų yra susijęs su Baltarusijos politine sistema.

Esą siekiama padaryti ją darnesnę ir subalsuotą, perskirstant prezidento, parlamento ir vyriausybės galias, nustatant visos Baltarusijos liaudies asamblėjos, Centrinės rinkimų komisijos, konstitucinį statusą.

Tiesa, naujoji konstitucija Baltarusijos opozicijai nieko gero nežada, apie ją prabilo ir A.Lukašenka: „Po praėjusių metų mes suprantame, kad jiems negalima leisti valdžios. Nes ne tik jie mus likviduos, jie ... sunaikins šalį! Todėl naujoji Konstitucija turi atsižvelgti į šiuos niuansus“, – sakė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.