Graikija: į kitas ES šalis perkelta daugiau kaip tūkstantis be palydos atvykusių nepilnamečių pabėgėlių

Per praėjusius pusantrų metų į kitas šalis perkelta daugiau kaip tūkstantis į Graikiją be palydos atvykusių nepilnamečių pabėgėlių. Šį skaičių antradienį įvardijo Graikijos migracijos viceministrė Sofia Voultepsi, kai 10 jaunuolių iš Afganistano ir vienas iš Irako sėdo į lėktuvą, skrendantį Prancūzijos link. Nuo 2020 metų balandžio į kitas šalis išlydėti iš viso 1 006 jaunuliai be palydos.

 Graikija: į kitas ES šalis perkelta daugiau kaip tūkstantis be palydos atvykusių nepilnamečių migrantų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Graikija: į kitas ES šalis perkelta daugiau kaip tūkstantis be palydos atvykusių nepilnamečių migrantų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 5:40 PM

Daug ES šalių dalyvauja atitinkamoje programoje ir priima jaunuolius migrantus, atvykusius į Graikiją be tėvų ar giminaičių. Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) duomenimis, daugiausiai jų – 390 – priėmė Prancūzija. Toliau eina Vokietija.

Vyriausybės duomenimis, šiuo metu Graikijoje dar yra 2 tūkst. be palydos atvykusių jaunuolių, dauguma kurių yra iš Afganistano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.