Šiaurės Korėjos lyderis nedalyvavo parlamento sesijos atidaryme

Šiaurės Korėjoje antradienį prasidėjo 14-ojo šaukimo Aukščiausiojo Liaudies Susirinkimo (ALS) – marionetinio parlamento – V sesija, bet jos atidaryme nedalyvavo šalies lyderis Kim Jong-unas, pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

 Šiaurės Korėjos lyderis nedalyvavo parlamento sesijos atidaryme.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėjos lyderis nedalyvavo parlamento sesijos atidaryme.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 9:25 AM

Pranešime sakoma, kad susitikime dalyvavo aukšto rango pareigūnai, tarp jų ALS prezidiumo pirmininkas Choe Ryong Hae ir premjeras Kim Tok Hunas.

Sesija buvo skirta vidaus klausimams. Deputatai pradėjo svarstyti „įstatymo projektą dėl miesto ir apygardos plėtros, įstatymo projektą dėl jaunimo švietimo užtikrinimo ir projektą dėl pataisų ir papildymų nacionalinės ekonomikos plano įstatymui“, nurodė KCNA.

ALS posėdis įvyko kelios dienos po Šiaurės Korėjos lyderio sesers Kim Yo Jong pareiškimo, kad jos šalis pasirengusi atnaujinti derybas su Pietų Korėja, jeigu Seulas neprovokuos Pchenjano priešiška politika ir dvejopais standartais.

Posėdžio dieną Pchenjanas taip pat paskelbė apie atliktą hipergarsinės raketos bandymą.

Tarptautiniai stebėtojai tikėjosi, kad per parlamento sesiją Šiaurės Korėjos valdžia padarys kokių nors pareiškimų, skirtų Pietų Korėjai ar Jungtinėms Valstijoms, bet pirmąją sesijos dieną jų nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?