Šiaurės Korėja išbandė priešlėktuvinę raketą

Šiaurės Korėja sėkmingai išbandė naują priešlėktuvinę raketą, penktadienį paskelbė valstybinė žiniasklaida.

Tai būtų naujausias iš virtinės Šiaurės Korėjos ginklų bandymų pastaruoju metu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tai būtų naujausias iš virtinės Šiaurės Korėjos ginklų bandymų pastaruoju metu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2021, 8:14 AM

Tai būtų naujausias iš virtinės Šiaurės Korėjos ginklų bandymų pastaruoju metu.

Priešlėktuvinė raketa, kuriai panaudota naujų technologijų, per ketvirtadienio bandymą pademonstravo „nepaprastas“ kovines savybes, paskelbė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Oficialiajame laikraštyje „Rodong Sinmun“ paskelbtoje nuotraukoje matyti kampu į dangų iš paleidimo įrenginio kylanti raketa.

Tai dar vienas įtampą didinantis Pchenjano žingsnis. Rugsėjį branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja paskelbė paleidusi tolimojo nuotolio sparnuotąją raketą, o anksčiau šią savaitę išbandė „hipergarsinę raketą“. Pastarąją Pietų Korėjos kariškiai apibūdino kaip ankstyvos kūrimo stadijos ginklą.

KCNA šią savaitę taip pat paskelbė, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, sakydamas kalbą marionetiniam parlamentui, ne kartą pakartotus Vašingtono pasiūlymus surengti derybas be išankstinių sąlygų pavadino „pigiu triuku“ ir apkaltino naująją JAV administraciją tęsiant savo pirmtakių „priešišką politiką“.

Naujausi Šiaurės Korėjos ginklų bandymai išprovokavo tarptautinės bendrijos pasmerkimą. JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ketvirtadienį pareiškė, kad ši šalis sukūrė „didesnes perspektyvas nestabilumui ir nesaugumui“.

JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija sušaukė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos susitikimą dėl Šiaurės Korėjos, turintį įvykti penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.