Jungtinės Karalystės pasiuntinys Kabule susitiko su Talibano lyderiais

Jungtinės Karalystės pasiuntinys antradienį Kabule surengė derybas su Afganistano naujosios Talibano vyriausybės aukšto rango nariais, pranešė pareigūnai abiejose vyriausybėse.

JK atstovas Afganistano pereigos klausimams Simonas Gassas pasikalbėjo su vicepremjerais Abdul Ghani Baradaru ir Abdul Salamu Hanafi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JK atstovas Afganistano pereigos klausimams Simonas Gassas pasikalbėjo su vicepremjerais Abdul Ghani Baradaru ir Abdul Salamu Hanafi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 3:41 PM, atnaujinta Oct 5, 2021, 4:10 PM

JK atstovas Afganistano pereigos klausimams Simonas Gassas pasikalbėjo su vicepremjerais Abdul Ghani Baradaru ir Abdul Salamu Hanafi, pranešė britų Užsienio reikalų ministerija.

Jie aptarė, kaip Britanija galėtų padėti Afganistanui spręsti didėjančią humanitarinę krizę ir terorizmo problemą, kalbėjo apie būtinybę užtikrinti saugų išvykimą šalį palikti norintiems žmonėms.

„Jie taip pat kėlė elgesio su mažumomis ir moterų bei mergaičių teisių [klausimus]“, – sakė britų vyriausybės atstovas.

„[JK] vyriausybė ir toliau daro visa, ką gali, kad užtikrintų saugų išvykimą tiems, kas nori išvykti, ir yra įsipareigojusi remti Afganistano žmones“, – sakė jis.

Talibano Užsienio reikalų ministerijos atstovas Abdul Qaharas Balkhi sakė, kad susitikimo metu „didžiausias dėmesys skirtas detalioms diskusijoms apie abiejų šalių diplomatinių santykių atgaivinimą“.

Pasak jo, Afganistano užsienio reikalų ministras nori, kad Britanija „pradėtų naują konstruktyvių santykių skyrių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.