Nužudyto Haičio prezidento našlė davė parodymus bylą tiriančiam teisėjui

Velionio Haičio prezidento Jovenelio Moiso našlė trečiadienį davė liudytojo parodymus magistratui, tiriančiam jos vyro nužudymą liepos mėnesį.

 Nužudyto Haičio prezidento našlė davė parodymus bylą tiriančiam teisėjui.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nužudyto Haičio prezidento našlė davė parodymus bylą tiriančiam teisėjui.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 11:32 AM

Buvusi pirmoji ponia Martine Moise per ataką buvo sunkiai sužeista.

Juodą suknelę vilkėjusi našlė į prokuratūrą sostinėje Port o Prense atvyko lydima gausaus būrio policijos pareigūnų ir gerai ginkluotų užsieniečių apsaugininkų. Prokuratūroje ji kelias valandas kalbėjosi su bylą tiriančiu teisėju Garry Orelienu.

Kelios dešimtys buvusio valstybės vadovo šalininkų susirinko priešais prokuratūrą pareikšti savo paramos. Išėjusi iš pastato M. Moise jokio pareiškimo nepadarė.

Apsaugininkai skubiai palydėjo buvusią pirmąją ponią prie vieno iš kelių laukusių automobilių. Jai įsėdus automobiliai iškart pajudėjo iš miesto centro, kur kelis mėnesius siaučia nusikalstamos gaujos.

Liepos 7-ąją ginkluotiems komandosams įsiveržus į prezidento rezidenciją M. Moise buvo pašauta ir po kelių valandų išskraidinta į Jungtines Valstijas.

Ji buvo trumpam sugrįžusi į Haitį dalyvauti liepos 23 dieną antrajame pagal dydį šalies mieste Kap Haitjene vykusiose vyro laidotuvėse. Po jų buvusi pirmoj ponia sugrįžo į Floridą, kur jai buvo atliktos dar kelios operacijos.

Penktadienį vakare M. Moise vėl sugrįžo į Haitį. Pirmadienį ji kelias valandas praleido šalies pietvakariuose, smarkiai nukentėjusiuose per rugpjūčio 14-ąją įvykusį žemės drebėjimą, pareikalavusį daugiau kaip 2 200 gyvybių.

Praėjus trims mėnesiams po prezidento nužudymo tebėra neaišku, kas nurodė surengti šią ataką, per kurią nenukentėjo nė vienas valstybės vadovą saugojęs policijos pareigūnas.

Atliekant tyrimą buvo sulaikyti keturi teisėsaugos aukšto rango pareigūnai ir dar 44 asmenys, tarp jų 18-a kolumbiečių ir du haitiečių kilmės amerikiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.