JAV povandeninis atomlaivis susidūrė su nežinomu objektu ir buvo apgadintas

Vienas Jungtinių Valstijų atominis povandeninis laivas plaukdamas pasinėręs ties Azijos krantais susidūrė su nenustatytu objektu ir buvo apgadintas, ketvirtadienį pranešė amerikiečių Karinės jūrų pajėgos.

 JAV povandeninis atomlaivis susidūrė su nežinomu objektu ir buvo apgadintas.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 JAV povandeninis atomlaivis susidūrė su nežinomu objektu ir buvo apgadintas.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-08 08:33

Greitasis atakos povandeninis laivas „USS Connecticut“, veikdamas tarptautiniuose vandenyse Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, „spalio 2-osios popietę atsitrenkė į kažkokį objektą, būdamas pasinėręs“, sakoma karinio laivyno pranešime.

Kariškiai nurodė, kad per šį incidentą niekas iš įgulos narių nepatyrė gyvybei pavojų keliančių sužalojimų, bet apie laivyno naujienas rašantis tinklalapis „USNI News“ pranešė, kad apie 12 jūreivių patyrė „vidutinių ar lengvų sužeidimų“.

„USNI News“ taip pat rašė, kad laivas plaukiojo Pietų Kinijos jūroje, kur JAV karinės jūrų pajėgos stengiasi duoti atkirtį ginčijamoms Kinijos teritorinėms pretenzijoms į šio regiono saleles, rifus ir seklumas.

Kariškiai informavo, kad šiuo metu aiškinamasi, koks yra laivui padarytos žalos mastas, ir tikslinamos įvykio aplinkybės.

„Povandeninio laivo būklė išlieka saugi ir stabili. „USS Connecticut“ atominė jėgainė ir [jos] skyriai nebuvo paveiktos ir išlieka visiškai veikiantys“, – sakoma pranešime.

Kaip praneša „USNI News“, laivas dabar plaukia į JAV bazę Guame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?