„VTimes“ naujienų svetainės komanda Rusijoje įkūrė naują žiniasklaidos priemonę

Rusijoje į „užsienio agentų“ sąrašą įtraukto ir uždaryto internetinio leidinio „VTimes“ darbuotojai įkūrė naują žiniasklaidos priemonę „VPost“ ir artimiausiu metu žiniasklaidos reguliavimo tarnybai „Roskomnadzor“ pateiks reikiamus dokumentus jos registravimui.

„VTimes“ naujienų svetainės komanda Rusijoje įkūrė naują žiniasklaidos priemonę.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
„VTimes“ naujienų svetainės komanda Rusijoje įkūrė naują žiniasklaidos priemonę.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 3:31 PM

„Teikiame dokumentus įregistruoti žiniasklaidos priemonę. Kol kas mes dirbame tik socialiniuose tinkluose, bet greitai atsiras interneto svetainė“, – sakoma leidinio pranešime socialiniame tinkle „Telegram“.

Taip pat pranešama, kad „VPost“ rašo „pirmiausia – apie pinigus“, kuriuos tvarko piliečiai, taip pat apie tuos, kuriuos valstybė renka ir disponuoja piliečių vardu.

Naujojo leidinio komandoje yra redaktoriai Borisas Safronovas, Filipas Stiopkinas ir Kirilas Charatjanas, anksčiau pasitraukę iš „Vedomosti“ ir įkūrę „VTimes“. Su jais kartu dirbs buvę šios internetinės žiniasklaidos priemonės darbuotojai Liudmila Koval, Michailas Overčenka, Ana Gerojeva, Jekaterina Grobman, Jelena Komarova, Ana Tretjak ir Margarita Liutova.

Naujienų svetainę „VTimes“ įkūrė buvęs verslo dienraščio „Vedomosti“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas ir žurnalistai, atsistatydinę, kai dienraščio vyriausiuoju redaktoriumi buvo paskirtas Kremliui palankus vadovas. Darbą svetainė pradėjo 2020 metų liepą. „VTimes“ teigimu, pagrindinis leidinio finansavimo šaltinis buvo jo skaitytojų aukojamos lėšos.

Šių metų gegužę Rusijos teisingumo ministerija pranešė, kad „ į „užsienio agentų“ funkcijas atliekančių įmonių sąrašą įtrauktas Nyderlanduose registruotas juridinis asmuo „Stiching 2 October“, kuris yra svetainės „Vtimes.io“ domeno vardo administratorius. Savo ruožtu „VTimes“ pareiškė, kad nei pats leidinys, nei fondas oficialiai nėra žiniasklaidos priemonė nė vienoje jurisdikcijoje. Birželį svetainė pranešė apie užsidarymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?