JAV ir JK įspėja piliečius apie pavojų Kabulo viešbučiams – ragina nesilankyti

Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė pirmadienį perspėjo savo piliečius nesilankyti Afganistano sostinės Kabulo viešbučiuose, ypač gerai žinomame „Serena“.

JAV ir Jungtinė Karalystė pirmadienį perspėjo savo piliečius nesilankyti Kabulo viešbučiuose (asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV ir Jungtinė Karalystė pirmadienį perspėjo savo piliečius nesilankyti Kabulo viešbučiuose (asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 8:20 AM

„JAV piliečiai, esantys viešbutyje „Serena“ arba netoli jo, turėtų nedelsiant išvykti“, – nurodė JAV Valstybės departamentas, įspėdamas apie „grėsmes saugumui“ šiame rajone.

Savo rekomendaciją nevykti į Afganistaną atnaujinusi JK užsienio reikalų ministerija pažymėjo: „Atsižvelgiant į išaugusį pavojų, patariama neapsistoti viešbučiuose, ypač Kabule (pavyzdžiui, viešbutyje „Serena“).“

„Serena“ yra garsiausias prabangus viešbutis Kabule; jis buvo mėgstamas užsienio turistų, kol Talibanas neužėmė miesto prieš aštuonias savaites.

Anksčiau šioje įstaigoje jau buvo surengtos dvi ekstremistų atakos.

Apie naują pavojų perspėta džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IV) priėmus atsakomybę už penktadienį surengtą mirtininko išpuolį šiitų mečetėje šiauriniame Kundūzo mieste. Tas sprogdinimas, pareikalavęs dešimčių maldininkų gyvybių, tapo pražūtingiausia ataka Afganistane nuo JAV pajėgų išvedimo, pasibaigusio rugpjūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.