Pietų Libane naftos saugykloje kilo didžiulis gaisras

Vienoje didžiausių Libano naftos perdirbimo įmonių šalies pietuose pirmadienį saugojimo rezervuare įsiplieskė didžiulis gaisras, per kurį į dangų kilo oranžiniai liepsnų liežuviai ir tirštų dūmų kamuoliai.

Pietų Libane naftos saugykloje kilo didžiulis gaisras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pietų Libane naftos saugykloje kilo didžiulis gaisras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 12:59 PM

Valstybinė naujienų agentūra NNA pranešė, jog kol kas neaišku, dėl ko kilo gaisras milžiniškame saugojimo rezervuare pakrantėje esančiame Zahranio mieste.

Kaip pranešta, ugniagesiams jau pavyko užgesinti liepsnas.

„Situacija dabar yra beveik visiškai kontroliuojama“, – žurnalistams įvykio vietoje sakė energetikos ministras Walidas Fayadas.

Anot NNA, įsipliekus gaisrui šalimais darbininkų nebuvo. Libano kariai uždarė pagrindinį greitkelį, kuris driekiasi per Zahranį ir jungia sostinę Beirutą ir šalies pietus.

Zahranio naftos perdirbimo įmonė yra už maždaug 50 km į pietus nuo Beiruto. Netoliese yra viena pagrindinių Libano elektrinių, kuri prieš dvi dienas buvo sustabdyta dėl kuro stygiaus. Libanas grumiasi su didžiule energetikos krize, dėl kurios smarkiai ribojamas elektros tiekimas.

Civilinės saugos vadovas Raymoundas Khattaras vietos televizijai MTV sakė, jog manoma, kad gaisro apimtoje saugykloje buvo apie 300 tūkst. litrų benzino. Jis pridūrė, kad buvo dedamos visos pastangos užgesinti liepsnas ir atvėsinti šalimais esančią saugyklą, kad ji neužsidegtų.

2020 metų rugpjūtį per gaisro sukeltą galingą sprogimą Beiruto uoste žuvo mažiausiai 215 žmonių, tūkstančiai buvo sužeisti. Susprogus daugelį metų netinkamai laikytoms amonio nitrato trąšų atsargoms dalis sostinės tapo panaši į karo zoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.