Latvijos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirsti bandė 24 žmonės

Latvijos valstybės sienos apsaugos pareigūnai trečiadienį apgręžė 24 žmones, mėginusius neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija, ketvirtadienį pranešė tarnybos atstovai.

Migrantai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2021, 12:08 PM, atnaujinta Oct 14, 2021, 12:10 PM

Nuo rugpjūčio 10-osios pareigūnai užkirto kelią iš viso 1 688 žmonių mėginimui neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos.

Per pastarąją parą už neteisėtą sienos kirtimą nesulaikytas nė vienas žmogus.

Nuo rugpjūčio 11-osios, kai pasienyje su Baltarusija buvo įvesta ekstremalioji padėtis, sieną dėl humanitarinių priežasčių buvo leista kirsti 44 asmenims. Nuo metų pradžios sulaikyti 396 trečiųjų šalių piliečiai, neteisėtai kirtę valstybinę sieną.

Labai padaugėjus neteisėtų bandymų kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną, vyriausybė nuo rugpjūčio 11-osios iki lapkričio 10-osios įvedė ekstremaliąją padėtį Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse ir Daugpilyje.

Latvija, kaip ir Europos Sąjunga, kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų per Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos sienas organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?