Norvegijoje per išpuolį buvo sužeista lietuvė: strėlė pataikė į kairę ranką

LNK žinios praneša, kad per Norvegijoje įvykusią įtaką buvo sužeista lietuvė. Teigiama, kad moteriai strėlė pataikė į kairę ranką. 

 Išpuolis Norvegijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Išpuolis Norvegijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2021, 6:01 PM, atnaujinta Oct 14, 2021, 6:36 PM

Apie įvykį žurnalistams papasakojo lietuvės vyras. Pasak jo, moterį pašovė vos įėjusią į maisto parduotuvę.

Nukentėjusiosios sutuoktinis pasakojo, kad jo žmona buvo nugabenta į ligoninę, jos būklė stabili.

Kongsberge, esančiame 66 km į pietvakarius nuo sostinės Oslo, trečiadienį vakare strėlėmis buvo nušauti penki žmonės nuo 50 iki 70 metų amžiaus – keturios moterys ir vyras, o dar trys žmonės buvo sužeisti. Tai daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Norvegijoje per pastaruosius 10 metų.

Norvegijos policija įtariamuoju dėl trečiadienį įvykdyto išpuolio lanku ir strėle įvardijo 37 metų Espeną Anderseną Bratheną. Pranešama, kad vyras turi Danijos pilietybę, tačiau visą gyvenimą gyveno Kongsberge, kuriame ir įvykdė išpuolį. 

„Po trečiadienį Kongsberge įvykusio incidento policija pateikė kaltinimus 37 metų Espenui Andersenui Brathenui“, – sakoma policijos pranešime.

Praėjusiais metais jis buvo nuteistas šešių mėnesių laisvės apribojimo bausme po to, kai įtariamasis pagrasino nužudyti vieną šeimos narių.

Remiantis Kongsbergo ir Eikerio apygardos teismo nuosprendžiu, policija manė, kad buvo pavojus, jog vyras gali įvykdyti nusikalstamą veiką prieš tėvus, pas kuriuos jam buvo uždrausta lankytis.

Norvegijos policija pranešė, kad šiuo metu sieks įvertinti vyro psichologinę būklę.

Policijos advokatė Ann Irén Svane Mathiassen patvirtino, kad kaltinamąjį įvertins teismo psichiatrijos ekspertai. Atliekamas preliminarus vertinimas. Pasak policijos advokatės, šis darbas pradedamas šiandien.

„Tai nėra neįprasta tokiose rimtose bylose“, – sakė ji.

Vyras taip pat teistas už įsilaužimą ir nedidelio kiekio hašišo įsigijimą 2012 m. Nuosprendyje teigiama, kad jis ir anksčiau buvo nuteistas už panašius nusikaltimus.

Policijos apygardos policijos viršininkas patvirtino, kad policija su 37 metų vyru yra bendravusi ir anksčiau. Buvo nuogąstaujama, kad jis galėjo radikalizuotis.

„Policija jau anksčiau yra bendravusi su šiuo vyru. Ne tik dėl įvykdytų nusikaltimų, bet ir dėl to, kad anksčiau buvo susirūpinta dėl jo radikalizavimosi. Pranešimus apie jį užregistravome ne 2021 m., o anksčiau. Jie buvo stebimi“, – sakė policijos viršininkas Ole Bredrupas Saeverudas.

Pareigūnai ketvirtadienį paskelbė, kad tai buvo teroro aktas. Saugumo tarnybos jau kurį laiką įtarė, kad kraštutiniai islamistai bandys įvykdyti teroro aktą Norvegijoje 2021 metais.

Saugumo tarnyba nurodo, kad didžiausia rizika yra paprasti išpuoliai, kuriuose, be kita ko, naudojami peilio ir duriamieji ginklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.