Zoofilijos skandalas Lenkijoje: šunį prievartavusį vyrą ištiko širdies smūgis, šuns savininkas – nuteistas kalėti

Lenkijos Rybniko miesto teismas paskelbė nuosprendį didžiulį atgarsį susilaukusioje gyvūnų kankinimo byloje. 38 metų Rybniko gyventojas Grzegorzas K. buvo nuteistas kalėti vienerius metus už tai, kad už 100 zlotų (22eurus) išnuomojo savo amerikiečių Stafordšyro terjero veislės šunį Anteką penkiasdešimtmečiui zoofilui.

Amerikiečių Stafordšyro terjeras.<br> 123rf.com nuotr.
Amerikiečių Stafordšyro terjeras.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2021, 8:39 PM

Pastarąjį, gretimo Belko kaimelio gyventoją, po emocingų santykių su šunimi ištiko širdies smūgis, ir vyriškis mirė. Jei ne ši aplinkybė, minėtų zoofilų nusikaltimai greičiausiai nebūtų iškilę viešumon.

Pamatęs ant grindų parkritusį Anteko išnaudotoją, Grzegorzas K. supanikavo išsigandęs, kad gali būti apkaltintas žmogžudyste. Trumpai pabandęs gaivinti parkritusį, Grzegorzas K. skubiai iškvietė greitąją pagalbą.

Atvykusiems medikams vyriškis nesugebėjo rišliai paaiškinti, kodėl numirėlis yra su nusmauktomis kelnėmis ir ką jis su savo šunimi veikia svetimame bute.

Medikų iškviestiems policininkams Grzegorzas K. prisipažino esąs zoofilas, ir papasakojo kaip mirė Anteko prievartautojas.

Patikrinę Grzegorzo K. telefoninių pokalbių išklotines bei įrašus socialinių tinklų uždarose grupėse, policininkai nustatė, jog mirusysis tą dieną tikrai prašė atvežti išsinuomojimui Anteką.

Rybniko prokurorė Malwina Pawela-Szendzielorz atsisakė paviešinti žiniasklaidai nusikaltimo smulkmenas motyvuodama jų drastiškumu. Dėl šių priežasčių teismas vyko už uždarų durų.

Grzegorzui K. teismas uždraudė artimiausius dešimt metų laikyti namuose gyvūnus ir nurodė pervesti 1100 eurų gyvūnų globos organizacijai.

Jai buvo perduotas ir Antekas, kurį gydantys specialistai nustatė šuniui padarytą ilgalaikę fizinę ir psichinę žalą.

Prieš metus Opolės teismas 36 metų zoofilą nuteisė kalėti penkis su pusę metų už tai, kam prievartavo ir sadistiškai mušė, kankino savo šunį.

Per teismą paaiškėjo, jog vyriškis turi sadistinių polinkių, nuolat muša ir savo ligotą pensininkę mamą, todėl teismas jam skyrė maksimalią bausmę.

Minėtą zoofilą demaskuoti padėjo viena studentė, kuri pastebėjusi, jog vyriškis negailestingai muša savo šunį, pasekė jį ir iškvietė policiją.

Apie sūnaus zoofiliją bei sadizmą policininkams papasakojo suimtojo mama. Vėliau apie iškrypimus papasakojo ir jis pats.

Parengta pagal „Onet“, „Fakt“, „TVN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.