Ispanijos premjeras pažadėjo panaikinti prostituciją šalyje

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas sekmadienį pažadėjo „panaikinti“ prostituciją šalyje, pareikšdamas, jog tai yra moterų „įverginimas“.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas sekmadienį pažadėjo „panaikinti“ prostituciją šalyje, pareikšdamas, jog tai yra moterų „įverginimas“.<br>D.Umbraso nuotr.
Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas sekmadienį pažadėjo „panaikinti“ prostituciją šalyje, pareikšdamas, jog tai yra moterų „įverginimas“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2021, 7:10 PM

Kalbėdamas besibaigiant tris dienas trukusiam jo atstovaujamos socialistų partijos kongresui, P. Sanchezas pabrėžė savo vyriausybės politiką, kuri, premjero teigimu, padėjo Ispanijai „žengti į priekį“, pavyzdžiui, sugriežtinant smurto artimoje aplinkoje įstatymus ir padidinant minimalų darbo užmokestį.

„Ir iš šio kongreso kyla įsipareigojimas, kurį įvykdysiu. Mes žengsime į priekį panaikindami prostituciją, kuri įvergina moteris“, – pareiškė ministras pirmininkas, nepateikdamas išsamesnės informacijos.

Nors Ispanijoje seksualinis išnaudojimas ir sąvadavimas yra draudžiami įstatymais, prostitucijos veikla teisės aktuose neminima.

Tie, kurie savo noru siūlo mokamas seksualines paslaugas, nėra baudžiami, jei tokie veiksmai neatliekami viešose erdvėse, tuo tarpu įstatymai yra nukreipti kovai su prekyba žmonėmis.

Nors prostitucija nėra pripažįstama įprastu užsiėmimu, visoje šalyje yra daug viešnamių. Daugelis jų veikia kaip viešbučiai ar kitos apgyvendinimo įstaigos.

Vienas iš trijų vyrų Ispanijoje bent kartą gyvenime mokėjo už seksą, rodo 2009 metais atliktas šalies Socialinių tyrimų centro (NVS) tyrimas.

Kampanijos dalyviai teigia, kad nesant teisinio reglamentavimo, prostitucija skatina prekybos žmonėmis paklausą.

P. Sanchezas pradėjo eiti pareigas 2020 metų sausį, stojęs prie mažumos koalicinės vyriausybės vairo.

Prieš 2019 metų balandžio mėnesį vykusius visuotinius rinkimus socialistų partija paskelbė į moteris orientuotą manifestą, kuriame pasiūlė uždrausti prostituciją. Šie pažadai buvo laikomi mėginimu pritraukti rinkėjų moterų balsus.

Manifeste prostitucija pavadinta „vienu žiauriausių skurdo feminizavimo aspektų ir viena blogiausių smurto prieš moteris formų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.