Danija pratęsė savo sienų kontrolę šešiems mėnesiams

Danija antradienį pareiškė, kad artimiausiais mėnesiais toliau kontroliuos savo sienas.

Danijos pasienis.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Danijos pasienis.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 3:13 PM

Laikina sienų kontrolė pratęsiama šešiems mėnesiams – iki 2022 metų gegužės 11 dienos, praėjusią savaitę Danijos vyriausybė pranešė ES vidaus reikalų komisarei Ylvai Johansson.

Tokio žingsnio priežastis – tebesitęsiantis pavojus, kurį kelia islamistai ir organizuotas nusikalstamumas, sakoma teisingumo ministro Nicko Haekkerupo laiške. Kartu N. Haekkerupas informavo Briuselį, kad dėl koronaviruso pandemijos įvesta pasienio kontrolė bus panaikinta spalio 25 dieną.

Po šios datos pasienio kontrolė bus sutelkta prie sienos su Vokietija, sienos per Oresūno sąsiaurį su Švedija ir Danijos uostuose, iš kurių keltais galima pasiekti Vokietiją ir Švediją. N. Haekkerupas pažadėjo, kad kontrolės mastas bus kiek įmanoma ribotas.

Šengeno erdvės, kuriai priklauso 26 Europos šalys, pasienyje žmonės netikrinami. Tačiau po pabėgėlių krizės tokios šalys, kaip Vokietija, Austrija, Danija ir Švedija, iš dalies atnaujino tokią kontrolę. Nuo to laiko kai kurios šalys kas pusmetį pratęsia priemonių taikymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.