Rusijos atominėje elektrinėje aptiktas garų nuotėkis: reaktorius išjungtas

Rusijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad aptikus garų nuotėkį šalies pietuose eksploatuojamoje atominėje elektrinėje, buvo išjungtas reaktorius, tačiau patikino, jog radiacijos lygis incidento vietoje yra normalus.

Antrasis iš keturių Rostovo atominės elektrinės reaktorių ketvirtadienį buvo išjungtas remontui.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Antrasis iš keturių Rostovo atominės elektrinės reaktorių ketvirtadienį buvo išjungtas remontui.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-21 16:19

Valstybinė branduolinės energetikos agentūra eksploatuoja 38 reaktorius, veikiančius daugiausia sovietmečiu pastatytose 11 branduolinių elektrinių visoje šalyje.

Antrasis iš keturių Rostovo atominės elektrinės reaktorių ketvirtadienį buvo išjungtas remontui po to, kai trečiadienį 21 val. 54 min. Grinvičo (ketvirtadienį 0 val. 54 min.) buvo aptiktas garų nuotėkis, pranešė valstybinės branduolinės korporacijos „Rosatom“ patronuojamoji įmonė „Rosenergoatom“.

Šalies AE operatorė nurodė, kad nuotėkis įvyko dėl 18 mm vamzdžio, kuriuo reaktoriaus garo generatoriuje teka neradioaktyvus vanduo, suvirinimo defekto.

„Rosenergoatom“ atstovas Andrejus Timonovas naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad incidentas nekelia jokio pavojaus.

„Buvo plona garo srovelė. Viską sutvarkysime per dvi dienas“, – teigė jis ir pridūrė, kad prieš pradedant remontą vamzdis turi atvėsti.

Spinduliuotės lygis netoli Volgodonsko miesto esančioje elektrinėje „atitiko įprastą foninį lygį“, pareiškė „Rosenergoatom“.

Rusija yra viena didžiausių pasaulyje branduolinės energijos gamintojų, o šalies pareigūnai retkarčiais praneša apie pavienius veiklos sutrikimus.

Maskva siekia tapti pagrindine branduolinės energijos paslaugų eksportuotoja, o „Rosatom“ vykdo projektus tokiose šalyse kaip Egiptas ir Indija.

Buvusioje Sovietų Sąjungoje įvyko didžiausia pasaulio istorijoje branduolinė katastrofa: 1986 metais nugriaudėjus sprogimui Černobylio atominėje elektrinėje po visą Europą pasklido radioaktyviųjų teršalų debesys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.