Lenkija ginče su ES sulaukė netikėtos paramos iš Prancūzijos

Lenkija teisiniame ginče su ES sulaukė demonstratyvios Prancūzijos dešiniosios populistės Marine Le Pen paramos. Ji penktadienį viršūnių susitikimo Briuselyje kuluaruose susitiko su Lenkijos vyriausybės vadovu Mateuszu Morawieckiu. Po to kandidatė į Prancūzijos prezidentus tviteryje paskelbė nuotrauką, kurioje ji spaudžia ranką lenkų premjerui.

Lenkija teisiniame ginče su ES sulaukė demonstratyvios Prancūzijos dešiniosios populistės Marine Le Pen paramos.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Lenkija teisiniame ginče su ES sulaukė demonstratyvios Prancūzijos dešiniosios populistės Marine Le Pen paramos.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 4:31 PM

„Mes kalbėjome apie nepriimtiną Europos Komisijos spaudimą Lenkijai, ir aš pažadėjau jam savo paramą“, – pareiškė M. Le Pen.

Lenkijos konstitucinis teismas dalį ES sutarčių yra paskelbęs antikonstituciniais. Teismas taip pat paneigė ES teisės viršenybę nacionalinės teisės atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.