Per sprogimą Kinijos universiteto laboratorijoje žuvo du žmonės

Rytų Kinijoje per sprogimą vieno universiteto laboratorijoje du žmonės žuvo ir mažiausiai devyni buvo sužeisti, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Per sprogimą Kinijos universiteto laboratorijoje žuvo du žmonės.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Per sprogimą Kinijos universiteto laboratorijoje žuvo du žmonės.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 1:59 PM

Sprogimas įvyko sekmadienio popietę Nandžingo Aeronautikos ir astronautikos universitete. Nandžingas yra stambus aukštojo mokslo centras, sutraukiantis didelį skaičių studentų iš užsienio.

Pareigūnai tiria sprogimo universiteto Medžiagų mokslo ir technologijų mokykloje priežastis, nurodė valstybinis transliuotojas CCTV.

Žuvusiųjų tapatybės neskelbiamos. Mokyklos interneto svetainėje skelbiama, kad šios mokyklos inžinerijos, verslo ir kinų kalbos kursus lankė daugiau nei 1 000 studentų iš užsienio. Kol kas neaišku, kiek iš jų liko Kinijoje Pekinui įvedus griežtus kelionių suvaržymus dėl pandemijos.

Kinija siekia įsitvirtinti kaip viena pasaulio lyderių aviacijos ir kosminių skrydžių srityje, nors iki šiol jos pastangos kurti komercinius lėktuvus didelės įtakos rinkai neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.