A. Lukašenka žada griežtą atsaką į Vakarų pajėgų stiprinimą prie sienos su Baltarusija

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį apkaltino Vakarų šalis ieškant preteksto priartinti savo pajėgas prie Rusijos ir Baltarusijos „sąjunginės valstybės“ sienų.

Baltarusijos autoritarinis prezidentas A. Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijos autoritarinis prezidentas A. Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 3:33 PM, atnaujinta Oct 28, 2021, 3:37 PM

„Lenkai su nelegalia migracija prie sienos su Baltarusija kovos pasitelkdami tankus „Leopard“. Turbūt tuo nusistebėsite. Tačiau kaip tankais kovoti su taikiais gyventojais – aš nežinau.

Tiesiog ieško bet kokio preteksto, kad pastūmėtų savo pajėgas arčiau mūsų sienų. Suprask – sąjunginės valstybės sienų“, – pareiškė A. Lukašenka per susitikimą su Rusijos generaliniu prokuroru Igoriu Krasnovu.

Taip autoritariškasis lyderis „sureagavo į tęsiamą militarizaciją prie Baltarusijos vakarinių sienų“, pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Mes visa tai matome ir, žinoma, labai griežtai į tai reaguosime. Mes dar kurį laiką palauksime, perspėsime juos. O paskui turėsime, ką pritraukti arčiau sienų. Mes ir, juo labiau, Rusijos Federacija. Čia veiksime griežtai, nepaisydami jokios jų kritikos“, – pridūrė A. Lukašenka.

Lenkija šią savaitė paskelbė iki 10 tūkst. padidinsianti karių, dislokuotų prie sienos siekiant padėti pasieniečiams stabdyti iš Baltarusijos plūstančių migrantų srautą, skaičių

Varšuva kaltina A. Lukašenkos režimą skatinant migrantus iš Vidurinių Rytų, Afrikos ir kitų regionų bandyti per Lenkijos sieną patekti į ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.