Kinija atmetė „politiškai motyvuotą“ JAV tyrimą apie COVID-19 kilmę

Sekmadienį Kinija išreiškė pasipiktinimą dėl JAV žvalgybos tyrimo apie COVID-19 kilmę ir dokumentą pavadino „politiškai motyvuotu bei melagingu“.

Kinija atmetė „politiškai motyvuotą“ JAV tyrimą apie COVID-19 kilmę.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kinija atmetė „politiškai motyvuotą“ JAV tyrimą apie COVID-19 kilmę.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2021, 10:15 AM

Kinijos užsienio reikalų ministerija piktai sureagavo praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras paskelbė išsamesnę išvadų versiją. Šiame dokumente teigiama, kad neturėdamos naujos informacijos žvalgybos agentūros negali nustatyti, ar virusą per gyvūnus atsitiktinai išplatino žmonės, ar virusas „ištrūko“ iš laboratorijos Kinijoje.

Amerikiečių žvalgyba taip pat teigia, kad norint pateikti galutines išvadas apie viruso kilmę reikalingas Kinijos bendradarbiavimas, nors Pekinas savo ruožtu ir toliau „trukdo pasauliniam tyrimui“.

Remiantis teorija apie viruso „ištrūkimą“ iš laboratorijos, koronavirusas išplito iš Uhane įsikūrusios mokslinių tyrimų įstaigos. Būtent šiame mieste pirmą kartą pranešta apie infekcijų protrūkį. Šią teoriją Kinija jau ne kartą atmetė, tad ji lieka neištirta.

Sekmadienį Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbinas pareiškė, kad Pekinas griežtai nepritaria rugpjūtį paskelbtoms pirminėms tyrimo išvadoms.

„Kad ir kiek kartų ši ataskaita bus paskelbta ir kiek jos versijų bus išgalvota, ji ir toliau liks politiškai motyvuota bei melaginga“, – sakė W. Wangas, ragindamas JAV nustoti „puldinėti ir šmeižti Kiniją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras