Minske dingo oficiali lenkų televizijos „Belsat“ atstovė

Lenkijos radijas skelbia, kad Minske dingo Baltarusijoje transliuojamo Lenkijos televizijos kanalo „Belsat“ oficiali atstovė Minske Iryna Slaunikava, kuri veikiausiai buvo suimta Minsko oro uoste.

Lenkijos televizijos kanalo „Belsat“ oficiali atstovė Minske Iryna Slaunikava.<br>Belsat „Twitter“ paskyros nuotr.
Lenkijos televizijos kanalo „Belsat“ oficiali atstovė Minske Iryna Slaunikava.<br>Belsat „Twitter“ paskyros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2021, 1:55 PM, atnaujinta Oct 31, 2021, 3:24 PM

I. Slaunikava su vyru Aliaksandru Loika spalio 30 dienos naktį skrido iš Egipto į Minską. Jų lėktuvas nusileido Minske, tačiau ji su vyru telefonu neatsiliepia.

„Belsat TV“ direktorė Agnieszka Romaszewska lenkų naujienų agentūrai PAP sakė, kad I. Slaunikava ir jos vyras yra laikomi kalinių kankinimais pagarsėjusiame sulaikymo centre.

Lenkijos vyriausybės finansuojamos „Belsat“ televizijos tinklalapis ir socialinių tinklų paskyros Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“.

Lenkija šį televizijos kanalą finansuoja nuo 2007 metų. Jis palydovu transliuojamas Baltarusijoje baltarusių ir rusų kalbomis. Kanalui priklauso tinklalapis ir socialinių tinklų paskyros.

Dvi „Belsat“ žurnalistės – Kaciaryna Andrejeva ir Darja Čulcova – šiuo metu atlieka dvejų metų laisvės atėmimo bausmes už tai, kad tiesiogiai internetu transliavo protestą, kuris pernai lapkritį buvo surengtas nužudytam aktyvistui Ramanui Bandarenkai atminti.

I. Slaunikava „Belsat“ oficialia atstove Minske yra 14 metų. Ji taip pat atsakinga už televizijos ryšius su nevyriausybinėmis organizacijomis ir Baltarusijoje veikiančiomis tarptautinėmis organizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.