Baltųjų rūmų atstovė spaudai susirgo COVID-19, bet J. Bideno testas – neigiamas

JAV prezidento Joe Bideno COVID-19 testas yra neigiamas, nors koronavirusu užsikrėtė vyriausioji prezidento atstovė spaudai Jen Psaki, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.

78 metų J. Bidenas jau yra pasiskiepijęs stiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
78 metų J. Bidenas jau yra pasiskiepijęs stiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 1:44 PM, atnaujinta Nov 3, 2021, 2:51 PM

„Prezidentui taip pat atliktas tyrimas – vakar atliktas PGR testas, o rezultatas yra neigiamas“, – pranešė Baltųjų rūmų atstovė Karine Jean-Pierre iš prezidentinio lėktuvo „Air Force One“, skridusio į Jungtinių Tautų klimato konferenciją COP26 Glazge.

Pasak K. Jeanas-Pierre, J. Bidenas testas atliktas ne dėl to, kad buvo sužinota apie teigiamą J. Psaki tyrimo rezultatą. Tyrimas atliktas „nepriklausomai“, be to, jis yra „būtinas, keliaujantiems į Jungtinę Karalystę“, aiškino atstovė.

J. Psaki, kuri dažnai bendrauja su J. Bidenu Baltuosiuose rūmuose, atsisakė kelionės į Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Romoje praeitą savaitgalį bei į Jungtinių Tautų klimato konferenciją COP26 Glazge, kai jos šeimos nariams buvo patvirtintas COVID-19.

Sekmadienį Baltųjų rūmų atstovė pranešė, kad po neigiamų tyrimų visą praėjusią savaitę, ji ką tik gavusi teigiamą rezultatą.

Pasak J. Psaki, ji nepalaikė „glaudaus ryšio“ su J. Bidenu ar kitais aukšto rango Baltųjų rūmų darbuotojais nuo tada, kai sužinojo apie susirgusius šeimos narius.

78 metų J. Bidenas jau yra pasiskiepijęs stiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.