Lenkija toliau blokuoja nevyriausybinių organizacijų prieigą prie pasienio su Baltarusija

Lenkija toliau neleidžia sveikatos priežiūros darbuotojams iš nevyriausybinių organizacijų pasiekti šalies pasienyje su Baltarusija esančių migrantų.

Lenkija toliau neleidžia sveikatos priežiūros darbuotojams iš nevyriausybinių organizacijų pasiekti šalies pasienyje su Baltarusija esančių migrantų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Lenkija toliau neleidžia sveikatos priežiūros darbuotojams iš nevyriausybinių organizacijų pasiekti šalies pasienyje su Baltarusija esančių migrantų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 11:10 AM

Kaip sekmadienį skelbė televizijos kanalas TVN24, taip pat žlugo Katalikų Bažnyčios bandymai atlikti tarpininkės vaidmenį.

Gniezno arkivyskupas ir Lenkijos primatas Wojciechas Polakas gavo neigiamą atsakymą į savo laišką, adresuotą vidaus reikalų ministrui Mariuszui Kaminskiui, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė pagalbos organizacija „Medikai pasienyje“.

Ministras pareiškė nesąs suinteresuotas pokalbiu su organizacija.

Organizacija jau kelias savaites mėgina pasiekti prie Lenkijos sienos su Baltarusija įstrigusius migrantus. „Žinome, kad ten dešimtims žmonių reikalinga skubi medikų pagalba. Turime informacijos apie kelias mirtis ir žinome, kad kad bus dar daugiau aukų, jei medicininė pagalba bus blokuojama ir toliau“, – prieš savaitę vyriausybės atžvilgiu kritiško laikraščio „Gazeta Wyborcza“ paskelbtame kreipimesi teigė savanoriai, kurių gretose, anot jų pačių informacijos, yra 42 kvalifikuoti medikai.

Argumentuodami pasienyje galiojančia nepaprastąja padėtimi, bendradarbiauti su jais taip pat atsisako pasieniečiai, sekmadienį skelbė organizacija.

 

Lenkijos pasienio teritorijoje nuo rugsėjo 2 d. galioja nepaprastoji padėtis. Neįleisdama į ten žmogaus teisių organizacijų ir žurnalistų, Lenkijos vyriausybė siekia, kad migrantai, nesulaukdami pagalbos, negalėtų patekti į šalį.

Lenkijos valdžios institucijos kaltina Vakarų nepripažįstamą Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant migrantus prie išorinių ES sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.