Meksikoje pašautas žurnalistas mirė

Vieno Meksikos žiniasklaidos projekto įkūrėjas Alfredo Cardoso, pašautas po anksčiau praeitą savaitę įvykdyto jo pagrobimo, sekmadienį mirė, pranešė Gerero valstijos gubernatorė.

A. Cardoso – jau antras meksikiečių žurnalistas, nužudytas per pastarąją savaitę. (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Cardoso – jau antras meksikiečių žurnalistas, nužudytas per pastarąją savaitę. (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 11:06 AM

A. Cardoso – jau antras meksikiečių žurnalistas, nužudytas per pastarąją savaitę.

Anksčiau praeitą savaitę jis buvo pagrobtas gobtuvais veidus prisidengusių vyrų, įsibrovusių į žurnalisto namus, pranešė organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF).

Vietos žiniasklaida pranešė, kad kitą dieną jis buvo rastas savo automobilyje, pašautas penkiomis kulkomis, ir nedelsiant išvežtas į ligoninę, kur praėjus dviem dienoms mirė.

„Noriu pareikšti užuojautą žurnalisto Alfredo Cardoso Echeverrios, skaitmeninės žiniasklaidos [projekto] „Las Dos Costas“, šeimai dėl šios skaudžios netekties“, – per socialinius tinklus parašė Gerero valstijos vadovė Evelyn Salgado.

Gubernatorė pasmerkė A. Cardoso nužudymą ir sakė nurodžiusi valstijos vyriausybės sekretoriatui pasirūpinti žurnalisto šeima, pasitelkiant vietos inciatyva, siekiančia apsaugoti žmogaus teisių gynėjus ir žiniasklaidos darbuotojus.

„Paprašiau valstijos generalinės prokuratūros prižiūrėti šio incidento tyrimą“, – rašė E. Salgado.

Keliomis dienomis anksčiau pietinėje Čiapaso valstijoje buvo nužudytas žurnalistas veteranas Fredy Lopezas Arevalo.

RSF reguliariai įvertina Meksiką ir karo krečiamą Siriją bei Afganistaną pavojingiausiomis šalimis žiniasklaidos darbuotojams.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, nuo šių metų pradžios Meksikoje buvo nužudyti mažiausiai devyni žurnalistai. Pernai tokių aukų buvo aštuonios, nors neaišku, ar visi nužudymai susiję su jų darbu.

Nuo 2000 metų Meksikoje nužudyta daugiau kaip 100 reporterių. Tik nedaugelis šių nusikaltimų kaltininkų buvo nuteisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.