R. T. Erdoganas nevyks į JT klimato konferenciją COP26 Glazge

Iš Romoje vykusio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo pirmadienį sugrįžęs Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas atšaukė planuotą dalyvavimą Jungtinių Tautų klimato konferencijoje COP26 Glazge, praneša valstybinė žiniasklaida.

Recepas Tayyipas Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Recepas Tayyipas Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 11:47 AM, atnaujinta Nov 3, 2021, 2:51 PM

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra ir kitos žiniasklaidos priemonės tokio sprendimo priežasčių neatskleidė.

Turkijos parlamentas šiais metais pagaliau ratifikavo 2015-ųjų Paryžiaus klimato susitarimą, o R. T. Erdoganas ne kartą pabrėžė susirūpinimą aplinkosaugos problemomis, artėjant visuotiniams rinkimams 2023 metais.

Prezidento sprendimas priimtas po sekmadienį Romoje įvykusio svarbaus susitikimo su JAV prezidentu Joe Bidenu, kuris, kaip tikėjosi Turkijos lyderis, turėjo įvykti COP26 renginių metu.

Abu lyderiai susitarė pamėginti įveikti įvairius nesutarimus, įskaitant ginčą dėl Turkijos sprendimo 2019 metais iš Rusijos įsigyti S-400 priešraketinės gynybos sistemų, taip pat išsklaidyti nerimą dėl žmogaus teisių padėties valdant R. T. Erdoganui.

V. Putinas nepasisakys JT limato konferencijoje COP26 Glazge

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Jungtinių Tautų klimato konferencijoje COP26 Glazge negalės pasisakyti vaizdo ryšio priemonėmis, nes tokia galimybė techniškai nenumatyta, pranešė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Prezidentas nesakys kalbos, nes Glazge nenumatyta galimybė dalyvauti vaizdo konferencijos būdu. Visgi klimato kaitos viršūnių susitikime Glazge įvyks konferencija miškininkystės ir žemėnaudos klausimais, ir prezidentas jau įrašė vaizdo pranešimą, skirtą konferencijos dalyviams“, – pirmadienį pranešė D. Peskovas.

Taip pat jis pažymėjo, kad viršūnių susitikimo Glazge temos daugeliu atžvilgių „sutaps“ su Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo metu praeitą savaitgalį jau aptartomis problemomis.

„Todėl dalyvaudamas G20 susitikime prezidentas jau turėjo galimybę pasisakyti ir ją realizavo, pakankamai detaliai išdėstydamas Rusijos požiūrį“, – pareiškė D. Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.