JAV povandeninis atomlaivis spalį susidūrė su nežinomu povandeniniu kalnu

JAV atominis povandeninis laivas „USS Connecticut“, praėjusį mėnesį smarkiai apgadintas per avariją plaukiojant Pietų Kinijos jūros gelmėse, įsirėžė į jūrlapyje nepažymėtą povandeninį kalną, pirmadienį pranešė amerikiečių Karinės jūrų pajėgos.

Jūrų pajėgos incidento faktą patvirtino praėjus savaitei po šios avarijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jūrų pajėgos incidento faktą patvirtino praėjus savaitei po šios avarijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2021, 11:13 AM

Anot Ramiojo vandenyno vakarinėje dalyje veikiančios JAV karinio laivyno 7-osios flotilės, atlikus tyrimą paaiškėjo, jog spalio 2 dieną „USS Connecticut“ atsitrenkė į geologinį darinį, o ne į kokį nors kitą laivą.

„Atlikus tyrimą nustatyta, kad „USS Connecticut“, veikdamas tarptautiniuose vandenyse Indijos ir Ramiojo vandenynų regione, užplaukė ant jūrlapyje nepažymėto povandeninio kalno“, – nurodoma 7-osios flotilės atstovo pareiškime, atsiųstame elektroniniu paštu.

Tyrimo išvados perduotos šio laivyno vadui viceadmirolui Karlui Thomasui, kad jis „nustatytų, ar reikėtų imtis tolesnių veiksmų, įskaitant patraukimą atsakomybėn“, – pridūrė atstovas.

Jūrų pajėgos incidento faktą patvirtino praėjus savaitei po šios avarijos. Tuomet tebuvo atskleista, kad „USS Connecticut“, greitasis atakos povandeninis laivas, „atsitrenkė į kažkokį objektą, būdamas pasinėręs“.

JAV Karinio jūrų laivyno instituto leidžiamas leidinys „USNI News“ pranešė, kad per avariją kai kurie įgulos nariai patyrė vidutinio sunkumo ir lengvų traumų.

Pranešime pažymima, kad per incidentą taip pat buvo pažeistos povandeninio laivo priekinėsi balasto cisternos, todėl jis buvo priverstas savaitę plaukti paviršiumi atgal į Guamą remontui.

Leidinio duomenimis, atomlaivio reaktorius nebuvo apgadintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.