Griežtas sprendimas: JAV laivynas atleido į povandeninį kalną įsirėžusio atomlaivio vadus

JAV karinis jūrų laivynas ketvirtadienį atleido į povandeninį kalną įsirėžusio atominio povandeninio laivo vadą, jo vyresnįjį padėjėją ir aukščiausio rango eilinį jūreivį, nustačius, kad spalio 2 dieną įvykusio incidento buvo įmanoma išvengti.

Įvertinus žalą Guame „USS Connecticut“ sugrįš į JAV povandeninių laivų bazę Vašingtono Bremertone, kur bus atliktas remontas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Įvertinus žalą Guame „USS Connecticut“ sugrįš į JAV povandeninių laivų bazę Vašingtono Bremertone, kur bus atliktas remontas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2021, 8:22 AM

Vadas Cameronas Aljilani ir kiti du pareigūnai buvo nušalinti nuo pareigų, atlikus tyrimą dėl avarijos ginčijamoje Pietų Kinijos jūroje.

Po šio incidento atomlaivis „USS Connecticut“ buvo priverstas išnirti ir savaitę plaukti paviršiumi į Guamą.

„Sveika nuovoka, apdairus sprendimų priėmimas ir reikiamų procedūrų laikymasis planuojant navigaciją, taip pat budėjimo grupės veiksmai ir rizikos valdymas galėjo užkirsti kelią incidentui“, – pabrėžiama Ramiojo vandenyno vakaruose veikiančio 7-ojo laivyno pareiškime.

Įvertinus žalą Guame „USS Connecticut“ sugrįš į JAV povandeninių laivų bazę Vašingtono Bremertone, kur bus atliktas remontas.

Kaip praėjusią savaitę informavo laivynas, tyrimas parodė, jog povandeninis laivas patruliuodamas po paviršiumi atsitrenkė į jūrlapyje nepažymėtą „povandeninį kalną“.

Per avariją buvo sužeisti 11 jūreivių. Remiantis pranešimais, buvo apgadintos povandeninio laivo priekinės balasto cisternos, bet atominis reaktorius nebuvo pažeistas.

JAV jūrų pajėgos nuolat vykdo operacijas regione, siekdami mesti iššūkį Pekino teritorinėms pretenzijoms į nedideles salas, rifus ir seklumas Pietų Kinijos jūroje.

C. Aljilani pakeitė laikinasis vadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.