Į Minską kasdien lėktuvais atvyksta 800-1 000 migrantų iš Artimųjų Rytų

Baltarusija, anot žiniasklaidos, smarkiai padidino skrydžių iš Artimųjų Rytų skaičių. Remiantis naujais Minsko oro uosto tvarkaraščiais, iki kovo kas savaitę numatyta apie 40 lėktuvų reisų iš Stambulo, Damasko ir Dubajaus, rašo Vokietijos laikraštis „Welt am Sonntag“. Šiais trimis oro uostais migrantai dažniausiai naudojasi, kad tiesiogiai pasiektų Baltarusiją ir iš čia keliautų toliau į ES.

Migrantai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Migrantai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2021, 1:11 PM

Tai reiškia, kad šiuo metu yra daugiau nei dvigubai daugiau reisų iš regiono į Minską nei jų buvo 2019/2020 metų sezone. Tada, anot pranešimų, iš minėtų ir kitų oro uostų Artimuosiuose Rytuose per savaitę Minske savaitę leidosi 17 lėktuvų. Šis skaičius prasidėjus koronaviruso pandemijai buvo dar sumažintas.

Šiuo metu Baltarusijoje kasdien išsilaipina apie 800-1 000 migrantų, rašo „Welt am Sonntag“, remdamasis vokiečių saugumo šaltiniais. Artimiausiu metu lėktuvus iš Artimųjų Rytų esą galės priimti dar penki Baltarusijos oro uostai. Jie pertvarkomi iš nacionalinių į tarptautinius oro uostus. Vienas jų yra Gardine – tik už 20 km nuo Lenkijos sienos.

ES kaltina baltarusių diktatorių Aliaksandrą Lukašenką pabėgėlius iš Artimųjų Rytų per Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos sienas gabenant į ES ir taip keršijant už ES sankcijas. „Padėtis prie rytinės sienos yra beprecedentė, ją sukėlė visiškai begėdiškas, agresyvus režimas, – laikraščiui sakė ES vidaus reikalų komisarė Ylva Johansson. – A. Lukašenka yra desperacijoje, ES kovoja su jo režimu ir svarsto naujas sankcijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.