JAV dėl grasinimo surengti sprogdinimus evakuoti trijų universitetų akademiniai miesteliai

Trys prestižiniai JAV universitetai – Kolumbijos, Cornellio ir Browno – evakavo dalį savo akademinių miestelių, gavę pranešimų apie grasinimus susprogdinti bombą.

Policija.<br>123rf nuotr.
Policija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 8:09 AM

Niujorke įsikūręs Kolumbijos universitetas, kuriam grasinta susprogdinti kelis jo pastatus, evakavo du iš jų, pranešė šios švietimo įstaigos laikraštis „Columbia Daily Spectator“.

Vėliau paaiškėjo, kad pavojus buvo netikras.

„Atlikus tyrimą, Niujorko policija šiandienos grasinimus sprogdinimais pripažino neatitinkančiais tikrovės – taigi, į miestelio pastatus vėl galima grįžti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė universitetas.

Cornellio universitetas, taip pat įsikūręs Niujorke, perspėjo apie potencialų pavojų savo tinklapyje ir „Twitter“ ir paragino savo studentus bei darbuotojus palikti miestelį.

„Policija atlieka tyrimą dėl grasinimo surengti sprogdinimą Itakos miestelyje, tikrinami pastatai. Prašome ir toliau vengti akademinio miestelio centro“, – „Twitter“ parašė švietimo įstaigos atstovai.

Rod Ailende įsikūrusiam Browno universitetui dėl grasinimo taip pat teko evakuoti dalį savo pastatų.

„Browno universiteto Viešojo saugumo skyrius, gavęs pranešimą apie bombos grėsmę, evakavo kelis pastatus (...) Įvykio vietoje esantys pareigūnai kartu su vietos teisėsauga atlieka aktyvų tyrimą“, – leidiniui „The Hill“ sakė universiteto atstovas Brianas Clarkas.

Lieka neaišku, kas atsakingas už grasinimus, taip pat, ar šie veiksmai buvo koordinuojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.