Lenkijos pareigūnas: vienas iš migrantų transporto mazgų – Maskva Nurodė, kiek migrantų šiuo metu yra Baltarusijoje

Vienas iš migrantų iš Artimųjų Rytų į Baltarusiją transporto mazgų yra Maskva, teigia Lenkijos ministro-specialiųjų tarnybų koordinatoriaus atstovas spaudai Stanislawas Zarynas.

Vienas iš migrantų iš Artimųjų Rytų į Baltarusiją transporto mazgų yra Maskva, teigia Stanislawas Žarynas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienas iš migrantų iš Artimųjų Rytų į Baltarusiją transporto mazgų yra Maskva, teigia Stanislawas Žarynas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 6:11 PM, atnaujinta Nov 9, 2021, 7:13 PM

„Mūsų skaičiavimai dėl migrantų buvimo Baltarusijoje rodo, kad jų gali būti net 12–15 tūkst., manome, kad pirmadienį prie mūsų sienos jų gali būti apie 4 tūkst.“, – nurodė jis.

Antradienį radijo etery paklaustas S.Zarynas atsakė, kad šią naktį galima vadinti gana ramia, nors neapsiėjo be incidentų.

Kiek truks pasienio krizė?

„Manome, kad susiduriame su ilgalaikiu šios pasienio krizės eskalavimu. Žinome, kad migrantai, kurie buvo nuvesti prie pačios sienos, daugiausia Kuznicos-Bialostockos apylinkėse, įrengė stovyklas, – pabrėžė jis. – Spėjame, kad jų operacijos prie mūsų sienos spaudimas tęsis dar daug dienų, jei ne daugiau“, – pridūrė jis.

„Migrantų buvimo Baltarusijoje skaičiavimai rodo, kad jų gali būti net 12–15 tūkst. Būtent tokią grupę pastaraisiais mėnesiais A.Lukašenka sugebėjo atvežti į Baltarusiją. Vakar apskaičiavome, kad gali būti apie 4000 migrantų, kurie buvo nuvesti prie sienos su Lenkija. – nurodė S.Zarynas.

Imigrantai suskirstyti į grupes

Valstybės pareigūnas atkreipė dėmesį, kad visų pirma tai migrantai, kuriuos kontroliuoja baltarusiai.

„Jie buvo suskirstyti į skirtingas grupes. Jie įkūrė stovyklas nakvynei ir šią grupę, kaip manome, papildys daugiau žmonių, kurie atvyks iš Minsko prie mūsų sienos“, – pabrėžė S.Zarynas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Aleksandras Lukašenka ieško vis naujų galimybių vežti žmones į Minską.

„Maskva yra vienas iš transporto mazgų, naudojamų migracijos keliui panašiai kaip Damasko, Beiruto ar Dubajaus oro uostai. Visi šie oro uostai yra susiję su žmonių gabenimu į Baltarusiją“, – nurodė lenkų pareigūnas.

Parengta pagal „TVP info“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.