Lenkijos premjeras dėl krizės pasienyje kaltino Rusiją: pavadino dezinformacijos „čempione“

Šiuo metu Lenkijos Seime vyksta skubus posėdis dėl migracijos krizės eskalavimo pasienyje su Baltarusija. Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis savo kalboje dėl krizės kaltino ne tik Baltarusijos, bet ir Rusijos vadovą.

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis savo kalboje dėl krizės kaltino ne tik Baltarusijos, bet ir Rusijos diktatorių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis savo kalboje dėl krizės kaltino ne tik Baltarusijos, bet ir Rusijos diktatorių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 6:17 PM, atnaujinta Nov 9, 2021, 6:25 PM

„A.Lukašenka yra pasienio puolimo vykdytojas, bet jis turi savo lyderį – prezidentą V.Putiną, jie abu demonstruoja ryžtą įgyvendinti Rusijos imperijos atkūrimo scenarijų. Turime tam priešintis iš visų jėgų“, – šalies parlamente kalbėjo M.Morawieckis.

Vyriausybės vadovas pakomentavo šių dienų krizę pasienyje: „Prie rytinės sienos mes susiduriame su pastatytu spektakliu, kurio tikslas – įsilaužti į Europos Sąjungą ir sukelti sumaištį.“

„Į Baltarusiją pritraukiami specialūs skrydžiai iš Artimųjų Rytų ir taip pritraukiami migrantai. Jie yra migrantai, o ne pabėgėliai“, – įsitikinęs premjeras.

„Už rytinės sienos jie geriausiai žino, kad jei nebūsime vieningi, mus bus lengva nugalėti ir mums trukdys mūsų suverenitetas .

M.Morawieckis kalbėjo apie „dezinformaciją“, kurioje rusai „yra čempionai“: „Už rytinės sienos jie geriausiai žino, kad jei nebūsime vieningi, bus lengva mus suskaldyti ir kištis į mūsų suverenitetą“

„Šioje atakoje yra dezinformacijos – tai ginklas, kurį puikiai valdė sovietai“, – pridūrė Lenkijos premjeras.

Tokiam M.Morawieckio požiūriui antrino ir Vidaus reikalų ministras Mariušas Kaminskis: „Birželį pamatėme, kad buvo priimtas politinis sprendimas atakuoti mūsų šalį, mūsų draugus iš Baltijos šalių, pasitelkiant migrantus. Sprendimą priima Lukašenka, bet Putinas išlieka pagrindiniu sprendimų priėmėju Maskvoje.“

Parengta pagal „Gazeta“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.