Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ant seklumos užplaukė konteinerinis laivas, įgula evakuota

Prie Rusijos Tolimųjų Rytų regiono krantų vienas su Panamo vėliava plaukiojantis konteinerinis laivas užplaukė ant seklumos, bet įgula buvo sėkmingai evakuota, antradienį pranešė regiono administracija.

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ant seklumos užplaukė konteinerinis laivas, įgula evakuota.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ant seklumos užplaukė konteinerinis laivas, įgula evakuota.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 9:58 AM

„Primorės krašto Susisiekimo ministerijos duomenimis žmones ką tik nukėlė nuo laivo. Jis visiškai įstrigęs ant seklumos, variklių skyrius užlietas, korpusas įtrūkęs, [bet] degalų rezervuarai nepažeisti“, – sakoma pranešime.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos nurodė, kad laivo „Rise Shine“ visi 14 įgulos narių buvo sraigtasparniu išskraidinti į sausumą.

Ministerija pažymėjo, kad gelbėjimo operacija vyko esant sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms – vėjo gūsių greitis siekė 15 metrų per sekundę, o bangų aukštis – 2,5–3 metrus.

Anksčiau Rusijos tarnybos nurodė, kad bendrovei „Often Trading company Ltd“ priklausantis laivas plaukė iš Kinijos Ningbo uosto į Vostočno uostą Rusijoje ir kad pavojingų krovinių jame nėra. Laivo rezervuaruose yra beveik 300 tonų degalų.

Atplaukusiam į Vostočno oro uosto reidą „Rise Shine“ dėl artėjančio ciklono buvo nurodyta išplaukti į Vostoko įlanką, kur laivas nuleido inkarą. Siaučiant audrai laivas pradėjo dreifuoti, o vėliau iš jo buvo gautas nelaimės signalas.

Dėl šio incidento tyrimą pradėjo Rusijos transporto prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.