Turkijoje sugriuvus pastatui dingo mažiausiai 10 žmonių

Turkijos rytuose antradienį sugriuvus dviejų aukštų pastatui, kuriame įsikūrę restoranai ir parduotuvės, buvo sužeista mažiausiai 13 žmonių, o po nuolaužomis įstrigo dar 10, pranešė pareigūnai.

Turkijoje sugriuvus pastatui dingo mažiausiai 10 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijoje sugriuvus pastatui dingo mažiausiai 10 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 8:36 PM

Nelaimė įvyko rytinėje Malatijoje vakarinės piko valandos metu, kai gyventojai buvo užplūdę parduotuves pakeliui namo.

Liudininkai ir žiniasklaida sakė, kad pastatas sugriuvo atliekant planinius remonto darbus, per kuriuos buvo apgadinta viena iš atraminių kolonų.

„Iš pradžių išgirdau traškėjimą, o tada pastatas sugriuvo. Pakilo dulkių debesis. Atrodė kaip Paskutiniojo teismo diena“, – televizijai „Haberturk“ sakė liudininkas Turhanas Cobanoglu.

Turkijos skubios pagalbos tarnyba AFAD pranešė, kad 13 žmonių buvo skubiai nuvežti į ligoninę, gelbėtojams po vienoje pagrindinių Malatijos gatvių pabirusiomis nuolaužomis ieškant gyvų likusių žmonių.

Pareigūnai skelbia prieštaringus pranešimus dėl to, kiek žmonių, kaip manoma, buvo įvairiuose restoranuose ir parduotuvėse, kai 16 val. 50 min. vietos (15 val. 50 min. Lietuvos) laiku sugriuvo pastatas.

Vietos meras Osmanas Guderas „Haberturk“ sakė, kad 20–25 žmonės gali būti po griuvėsiais.

Malatijos pagrindinės opozicinės partijos CHP pirmininkas Enveras Kirazas nurodė, kad įstrigusių žmonių gali būti iki 30.

„Pirmame aukšte buvo vištienos restoranas, riešutų parduotuvė ir kepykla. Antrame aukšte buvo kavinė“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė E. Kirazas.

„Tai labai judri gatvė. Kiek žinau, dalis žmonių buvo sužeisti eidami pro tą pastatą“, – pridūrė jis.

Tačiau „HaberTurk“ vėliau pranešė, kad dingusiais laikomi tik 10 žmonių.

Žiniasklaida nurodė, kad du išgelbėtieji patyrė sunkių sužalojimų.

Televizijos reportažuose matyti gelbėtojai, vakarėjant statybininkų ekskavatoriais šalinantys dideles nuolaužas ir bandantys išgirsti gyvus žmones po griuvėsiais.

Turkiją pastaruoju metu sukrėtė virtinė nelaimių, įskaitant gamtinių gaisrų bangą ir du staigius potvynius, šiemet nusinešusių apie 100 gyvybių.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sulaukė didelio politinio spaudimo, kai rugpjūtį paaiškėjo, kad Turkija nebeturi veikiančių gaisrų gesinimo lėktuvų.

Gyvybių pareikalavę ir namų kalnų slėniuose sunaikinę staigūs potvyniai pakurstė klausimus, kodėl pareigūnai tvirtina statybų licencijas regionuose, kuriuose galimi ekstremalūs orų reiškiniai.

R. T. Erdogano atstovas spaudai Fahrettinas Altunas sakė, kad valstybės ir regiono valdžios institucijos visiškai mobilizuotos paieškos ir gelbėjimo misijai.

„Mūsų maldos ir širdys yra su mūsų broliais ir seserimis Malatijoje“, – tviteryje parašė F. Altunas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.