Į Baltarusijos oro erdvę pasiųsti du Rusijos strateginiai bombonešiai

Trečiadienį Rusija žengė retą žingsnį ir išsiuntė du branduolinį užtaisą nešti galinčius strateginius bombonešius patruliuoti Baltarusijos oro erdvėje, taip parodydama paramą artimai sąjungininkei Baltarusijai tuo metu, kai ji yra atsidūrusi migrantų konflikte su Europos Sąjunga.

Į Baltarusijos oro erdvę pasiųsti du Rusijos strateginiai bombonešiai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Į Baltarusijos oro erdvę pasiųsti du Rusijos strateginiai bombonešiai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2021, 5:33 PM, atnaujinta Nov 10, 2021, 5:38 PM

Maskvos sprendimas padidinti Baltarusijos oro erdvės pajėgumus buvo priimtas, kai 27 valstybių blokas trečiadienį ėmė svarstyti galimybę taikyti naujas sankcijas ir nubausti Minską už tai, ką jis vadina sąmoningai sukelta krize.

Naktį Baltarusijoje įstrigę migrantai kelis kartus bandė prasiveržti į Lenkiją, trečiadienį pranešė Varšuva, paskelbusi, kad sustiprino sieną papildomais pareigūnais.

Jungtinių Tautų žmogaus teisių vadovė Michelle Bachelet paragino valstybes deeskaluoti ir išspręsti „netoleruotiną“ krizę.

„Šie šimtai vyrų, moterų ir vaikų neturi būti verčiami dar vieną naktį praleisti šaltyje be tinkamos pastogės, maisto, vandens ir medicininės priežiūros“, – sakė ji.

Bombonešiai „Tupolev Tu-22M3“, kuriuos Rusija pasiuntė skristi virš Baltarusijos, gali nešti branduolines raketas, įskaitant hipergarsines, sukurtas išvengti sudėtingų Vakarų oro gynybos sistemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.