Turkijoje sugriuvus pastatui išgelbėtas 21 asmuo

Turkijos rytuose sugriuvus dviejų aukštų pastatui buvo išgelbėtas 21 žmogus, per nelaimę niekas nežuvo, ankstų trečiadienį, pasibaigus paieškos operacijai, pranešė vyriausybė.

Turkijoje sugriuvus pastatui dingo mažiausiai 10 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijoje sugriuvus pastatui dingo mažiausiai 10 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2021, 9:15 AM

Incidentas įvyko antradienio popietę judrioje Malatijos miesto gatvėje, kai gyventojai buvo užplūdę parduotuves pakeliui namo.

„Paieškos ir gelbėjimo operacijos sugriuvusiame pastate Malatijoje baigėsi. Ačiū Dievui, aukų nėra“, – anksti trečiadienį tviteryje parašė Turkijos vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerijos atstovas Ismailas Catakli sakė, kad gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė 13 žmonių, o dar aštuoniems pavyko ištrūkti patiems.

Penki išgelbėtieji tebėra ligoninėje, bet jų gyvybėms pavojus negresia, sakė regiono gubernatorius Aydinas Barusas.

Jis anksčiau sakė, kad du žmonės nuvežti į intensyvios priežiūros skyrių.

Vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotuose vaizduose matyti, kaip pastatas staiga sugriūva ir pakyla didžiulis dulkių debesis. Priešais pastatą stovėjęs automobilis skubiai nuvažiavo, o praeiviai puolė padėti įstrigusiesiems po griuvėsiais.

Liudininkai ir žiniasklaida pranešė, kad pastatas sugriuvo atliekant planuojamus remonto darbus, dėl kurių buvo apgadinta viena iš dviejų pirmame aukšte esančių restoranų sienų.

„Iš pradžių išgirdau traškėjimą, o tada pastatas sugriuvo. Pakilo dulkių debesis. Atrodė kaip Paskutiniojo teismo diena“, – televizijai „Haberturk“ sakė liudininkas Turhanas Cobanoglu.

Turkijos vyriausybės nelaimių ir ekstremalių situacijų valdymo agentūra pranešė, kad į įvykio vietą, kurią teko apšviesti, kad pastangos galėtų tęstis visą naktį, buvo išsiųsta 260 gelbėtojų.

Televizijos parodytuose vaizduose buvo matyti, kaip gelbėtojai ekskavatoriais ir plikomis rankomis naršė po nuolaužas.

Griūties priežastis kol kas neaiški, tačiau A. Barusas bedė pirštu į remonto darbus pastate.

Pastato savininkas ir trys darbus atlikę asmenys sulaikyti, pranešė Malatijos prokuratūra.

Turkiją pastaruoju metu sukrėtė virtinė nelaimių, įskaitant gamtinių gaisrų bangą ir du staigius potvynius, šiemet nusinešusių apie 100 gyvybių.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sulaukė didelio politinio spaudimo, kai rugpjūtį paaiškėjo, kad Turkija nebeturi veikiančių gaisrų gesinimo lėktuvų.

Gyvybių pareikalavę ir namų kalnų slėniuose sunaikinę staigūs potvyniai pakurstė klausimus, kodėl pareigūnai tvirtina statybų licencijas regionuose, kuriuose galimi ekstremalūs orų reiškiniai.

R. T. Erdogano biuras nurodė, kad po antradienio nelaimės turkų lyderis, norėdamas sužinoti apie gelbėjimo darbus, kalbėjosi su vietos gubernatoriumi ir meru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.