Užsikrėtimo atvejams daugėjant, Danija grąžina COVID-19 sveikatos paso reikalavimą

Po dviejų mėnesių, kai Danijos gyventojams buvo panaikinti visi koronaviruso apribojimai, siekdama stabdyti naują infekcijų bangą, Šiaurės šalis kai kuriuos viešojo gyvenimo ribojimus sugrąžino.

Koronavirusas Danijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Danijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2021, 11:22 AM

Nuo penktadienio koronaviruso sveikatos paso reikalaujama baruose, restoranuose, kavinėse ir naktiniuose klubuose bei dideliuose renginiuose. Pasas reikalingas kaip įrodymas, kad asmuo pasiskiepijo nuo COVID-19, pasveiko nuo ligos arba neseniai jo testas buvo neigiamas. Reikalavimas taikomas suaugusiesiems ir vyresniems nei 15 metų vaikams.

Rugsėjo 10 d. Danija panaikino paskutines pandemijos priemones, įskaitant privalomas kaukes. Buvo palikti tik įvažiavimo į šalį ribojimai.

Kopenhagos vyriausybė rėmėsi dideliais Danijos skiepijimo skaičiais ir tuo, kad pandemija kontroliuojama. Po kelių savaičių atvejų ėmė daugėti. Padidėjimas fiksuotas spalio viduryje. Pastaruoju metu Danija pasiekė aukščiausią kasdienių atvejų skaičių, viršijantį visus anksčiau užregistruotus šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.