Latvijos kariuomenė pradėjo neplanines pratybas prie sienos su Baltarusija

Latvijoje savaitgalį prasidėjo iš anksto neskelbtos plataus masto karinės pratybos, dalyvaujant visoms keturioms Nacionalinės gvardijos brigadoms, naujienų agentūrai BNS pranešė Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų (NBS) atstovė Sandra Bralė.

Reaguojant į situaciją<br>M.Lysenko asociatyvi nuotr.
Reaguojant į situaciją<br>M.Lysenko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 8:42 AM

Iki gruodžio 12 dienos vyksiančių mokymų „Lemiama akimirka“ tikslas – įvertinti dalinių sąveiką, vadovavimo struktūrą, logistiką, mobilumą ir sprendimų priėmimo procedūras.

Apie pratybas informuotos Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) valstybės narės, įskaitant Rusiją ir Baltarusiją.

Latvių gynybos ministras Artis Pabrikas interviu visuomeninei televizijai sakė, kad pratybose dalyvauja apie 3 tūkst. karių, nors S. Bralė šios informacijos nepatvirtino.

NBS nekomentavo, ar pratybos rengiamos dėl migracijos krizės Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos pasienyje su Baltarusija, tačiau A. Pabrikas leido suprasti, kad tai tiesa.

„Paprašiau paskelbti karines pratybas Latgalos provincijoje, kad mūsų kolegos baltarusiai, jeigu juos galima taip pavadinti, žinotų, kad tai nėra šiaip sau“, – pažymėjo ministras.

Tūkstančiai migrantų – dauguma jų iš Vidurinių Rytų – nuo vasaros nelegaliai kirto arba bandė kirsti Europos Sąjungos išorinę sieną iš Baltarusijos teritorijos.

Padėtis pasienyje komplikavosi prieš savaitę, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES.

Bendrija kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

Minskas tai neigia ir kaltina migrantų neįsileidžiančią Varšuvą pažeidžiant savo humanitarinius įsipareigojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.