„Belavia“ vadovas neigia migrantų gabenimą į Minską per Rusiją

Baltarusijos valstybinės aviakompanijos „Belavia“ generalinis direktorius Igoris Čerginecas neigia, jog jos lėktuvais migrantai iš Vidurinių Rytų į Minską atskraidinami per Rusijos oro uostus.

„Belavia“ pastarosiomis dienomis paskelbė, kad virtinės Vidurinių Rytų valstybių piliečiai nebebus įleidžiami į lėktuvus, skraidančius į Baltarusiją iš Turkijos ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE), to paprašius Ankarai ir Abu Dabiui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Belavia“ pastarosiomis dienomis paskelbė, kad virtinės Vidurinių Rytų valstybių piliečiai nebebus įleidžiami į lėktuvus, skraidančius į Baltarusiją iš Turkijos ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE), to paprašius Ankarai ir Abu Dabiui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-16 08:50, atnaujinta 2021-11-16 11:07

„Pareiškimai, neva nelegalių migrantų srautai skrenda į Minską per Maskvą, neatitinka tikrovės“, – sakė I. Čerginecas, kurį cituoja Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Jo žodžiais, „Belavia“ atlieka penkis skrydžius [per parą] į Minską iš dviejų Maskvos oro uostų – Šeremetjevo ir Domodedovo.

„Aš gerai patikrinau: visuose skrydžiuose iš Maskvos – maždaug 10 žmonių, kurių pasai – ne Baltarusijos ar Rusijos.  Tarp jų – Kazachstano, Kirgizijos, Uzbekistano atstovai. Ir tik vienas keleivis – Irako pilietis, turintis diplomatinį pasą“, – pabrėžė „Belavia“ vadovas. 

„Belavia“ pastarosiomis dienomis paskelbė, kad virtinės Vidurinių Rytų valstybių piliečiai nebebus įleidžiami į lėktuvus, skraidančius į Baltarusiją iš Turkijos ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE), to paprašius Ankarai ir Abu Dabiui.

Tūkstančiai migrantų pastaraisiais mėnesiais bandė nelegaliai patekti į Europos Sąjungos nares Lenkiją, Lietuvą ir Latviją per Baltarusijos sieną. Tačiau praėjusią savaitę įtampa pasienyje smarkiai išaugo, lenkų pasieniečiams atrėmus koordinuotus migrantų bandymus neteisėtai kirsti sieną. 

Briuselis kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už ankstesnes bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

ES šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį peržiūrėjo sankcijų Baltarusijai režimą, atverdami kelią imtis naujų suvaržymų reaguojant į migrantų krizę prie Bendrijos sienos su Baltarusija. 

Lenkijos visuomeninis radijas citavo neįvardytus šaltinius Briuselyje, sakiusius, kad sankcijos gali būti įvestos beveik 30-iai asmenų ir juridinių subjektų, įskaitant „Belavia“, daug prisidėjusiai prie migrantų krizės aštrinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.