A. Lukašenka nori dar kartą kalbėtis su A. Merkel

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka nori antrą kartą pasikalbėti su Vokietijos kanclere Angela Merkel apie pabėgėlių Lenkijos pasienyje likimą.

A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-16 12:37

Tai antradienį pranešė valstybinė baltarusių naujienų agentūra „Belta“, kuria remiasi agentūra „Reuters“.

A. Lukašenka esą pateikė pasiūlymą A. Merkel dėl krizės išsprendimo, kurį dabar kanclerė ketina aptarti su Europos partneriais.

A. Merkel ir A. Lukašenka pirmadienį kalbėjosi telefonu. Po pokalbio Vokietijos vyriausybė pareiškė, kad buvo aptarta sudėtinga situacija regione ir humanitarinės pagalbos galimybė. Esą sutarta tęsti kontaktą šiomis temomis.

Tai buvo pirmas A. Lukašenkos kontaktas su Vakarų šalies vyriausybe po to, kai jis pasiskelbė laimėjęs 2020 metų rugpjūtį vykusius rinkimus.

Parėjusiomis savaitėmis tūkstančiai migrantų iš krizių teritorijų Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje atvyko į Baltarusiją, kad iš čia keliautų toliau į ES. Šiuo metu jie įstrigę prie sienos su Lenkija ir Lietuva. Iki šio mažiausiai aštuoni migrantai mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.