JAV įves naujas sankcijas Baltarusijai: „A. Lukašenkos vadovybė turi būti patraukta atsakomybėn“

Jungtinės Valstijos dėl pabėgėlių krizės pasienyje su Lenkija įves naujas sankcijas Baltarusijai. Baudžiamosios priemonės dėl „nežmoniško“ vyriausybės Minske elgesio ruošiamos „glaudžiai bendradarbiaujant su ES ir kitomis partnerėmis bei sąjungininkėms“, pirmadienį sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price‘as.

Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-16 07:44

Jis pabrėžė, kad Aliaksandro Lukašenkos vadovybė turi būti patraukta atsakomybėn dėl savo „besitęsiančių išpuolių prieš demokratiją, žmogaus teises ir tarptautines normas“. „Mes smerkiame jų negailestingą pažeidžiamų žmonių išnaudojimą ir privartą ir nežmonišką paramą neteisėtiems pabėgėlių srautams per jos sienas“, – sakė N. Price‘as. Jis atkreipė dėmesį į pirmadienį ES užsienio reikalų ministrų inicijuotą sankcijų Baltarusijai sugriežtinimą.

Tūkstančiai žmonių pirmiausiai iš Artimųjų Rytų šiuo metu yra Baltarusijoje pasienyje su ES nare Lenkija. ES kaltina A. Lukašenką sąmoningai gabenant pabėgėlius į ES, kad atkeršytų Briuseliui už ankstesnes sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.