Protestuodami prieš COVID-19 baudas graikai uždarė restoranus

Tūkstančiai Graikijos restoranų savininkų antradienį uždarė savo verslą visoje šalyje per vienos dienos protestą prieš apribojimus ir griežtesnes baudas, kuriomis siekiama padidinti skiepijimo skaičių.

Protestuodami prieš COVID-19 baudas graikai uždarė restoranus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestuodami prieš COVID-19 baudas graikai uždarė restoranus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-16 16:04

Jie prieštarauja naujausioms priemonėms, pagal kurias įstaigos yra atsakingos už klientų vakcinacijos ar testų būklės patikrinimą. Bet kuriam restoranui ar kavinei, aptarnaujančiam klientus be tinkamų dokumentų, gresia 5 tūkst. eurų bauda ir laikinas uždarymas.

Savininkai pabrėžia, kad klientai baudžiami tik 300 eurų bauda.

„Poese“ sąjunga, atstovaujanti daugiau nei 100 tūkst. įmonių ir maždaug 400 tūkst. darbuotojų visoje šalyje, teigė, kad dėl pandemijos 2019–2020 m. sektorius prarado daugiau nei 37 proc. savo apyvartos. Ji pridūrė, kad geresnio nei tikėtasi turizmo sezono nepakako pastarųjų 16 mėnesių nuostoliams padengti.

„Daugelis žmonių bijo vakarieniauti po naujausių priemonių“, – sakė Atėnų turistinio Plakos rajono restorano darbuotojas Yorgosas.

Koronaviruso atvejų skaičius Graikijoje yra didžiausias nuo pandemijos pradžios, pastarąją savaitę kasdienis užsikrėtimo lygis svyruoja ties maždaug 7 tūkst. atvejų. Visiškai paskiepyti yra mažiau nei 6,5 mln. iš 10,7 mln. Graikijos gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.