Pekinas prieš olimpiadą griežtina dėl COVID-19 įvestas atvykimo taisykles

Pekine trečiadienį įsigaliojo griežti nauji suvaržymai dėl COVID-19 Kinijos sostinės lankytojams, apimantys reikalavimą pateikti neigiamą testo atsakymą ir didelį vidaus skrydžių skaičiaus sumažinimą, miestui stengiantis apsisaugoti nuo koronaviruso prieš žiemos olimpiadą.

 COVID-19 Kinijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 COVID-19 Kinijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 11:01 AM

Iki žaidynių vasario mėnesį likus mažiau nei 100 dienų, Kinija, besilaikanti „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijos ir daug mėnesių vykdanti griežtas patikras prie sienų, rengiasi tūkstančių sportininkų iš viso pasaulio atvykimo iššūkiui.

Visi sostinės lankytojai nuo šiol privalės parodyti neigiamą per ankstesnes 48 val. atlikto COVID-19 testo atsakymą, o skrydžiai iš šalies regionų, kur COVID-19 rizika didesnė, bus sustabdyti ar smarkiai apriboti, leidžiant tik vieną skrydį per dieną.

Pekinas yra sostinė su stipriais regioniniais ir tarptautiniais ryšiais... Virusas negali būti atvežtas į Pekiną ir negali plisti Pekine“, – antradienį sakė miesto atstovas Xu Hejianas.

Tarp naujų reikalavimų taip pat yra reikalavimas kas tris dienas atlikti COVID-19 testus daugiau kaip 30 tūkst. žmonių, mieste dirbančių su šalčio grandinėmis susijusio importo srityje.

Kinija yra sakiusi, kad ankstesni ligos protrūkiai tarp Pekino turgų ir rytinio Čingdao miesto dokų darbuotojų buvo susiję su šalčio grandinių produktais.

COVID-19 atvejų skaičius Kinijoje išlieka daug mažesnis nei daugumoje valstybių; trečiadienį užregistruoti tik aštuoni nauji užsikrėtimo atvejai, susiję su viruso plitimu šalies viduje.

Tačiau pareigūnai imasi visų atsargumo priemonių, tarptautiniam dėmesiui nukrypstant į Pekiną prieš žiemos olimpiadą.

Į vasario 4–20 dienomis uždarame „burbule“ vyksiančias žaidynes negalės atvykti jokie žiūrovai iš užsienio.

Maždaug 2,9 tūkst. dalyvausiančių sportininkų privalės būti visiškai pasiskiepiję arba atvykę užsidaryti 21 dienos karantinui. Be to, visi sportininkai kasdien bus testuojami.

Kinija nuo praėjusių metų kovo taiko itin griežtas patikrinimų prie sienos procedūras. Dėl jų liko išskirtų šeimų ir žmonių, negalinčių sugrįžti iš užsienio į savo darbus.

Šiemet taisyklės buvo kiek sušvelnintos, bet į šalį atvykstantys žmonės vis tiek turi kelias savaites karantinuotis viešbučiuose, būna stebimi ir testuojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.